Decizii de ULTIMĂ ORĂ în contextul PANDEMIEI de COVID-19 și CRIZEI din SPITALE

Decizii de ULTIMĂ ORĂ în contextul PANDEMIEI de COVID-19 și CRIZEI din SPITALE

Reprezentanții administrației locale și Grupul de Suport pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad s-au reunit astăzi, la Consiliul Județean Arad.

În contextul pandemiei Covid-19, s-au comunicat următoarele decizii:

-Grupul de Suport pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad va gestiona TOATE problemele privind Coronavirus în Spitalul Județean, respectiv va asigura aprovizionarea cu materiale de protecție pentru protejarea cadrelor medicale, organizarea fluxurilor medicale pentru pacienții Covid-19 pozitiv și non-pozitiv, asigurarea personalului de specialitate suplimentar pentru pacienții cu Coronavirus, precum și rezolvarea altor probleme legate de combaterea Coronavirus.

-Se operaționalizează Spitalul din Ineu pentru pacienții internați cu simptome Covid-19, în situația în care capacitatea Spitalului TBC va fi depășită. Asta înseamnă că în această fază, pacienții vor fi internați la Ineu, singurul spital din afara municipiului Arad care corespunde criteriilor legale pentru prevenirea transmiterii îmbolnăvirilor Covid-19.

-Medicii de familie, cei din centrele de permanență, rezidenții care la solicitarea Spitalului vor lucra în triajul gestionat de Unitatea de Primiri Urgențe, vor fi echipați cu echipament de protecție specific activității UPU în această perioadă.

-Până marți dimineața, medicii stomatologi predau Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad materialele de protecție și dezinfectantele pe care le au pe stoc, având în vedere că activitatea cabinetelor stomatologice a fost sistată prin Ordonanță militară. Decizia a fost luată de comun acord cu Colegiul Medicilor Stomatologi din Arad.

-Se va inventaria stocul de materiale de protecție și de dezinfectant al cabinetelor de medicină veterinară.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.