Declarație despre RESTRICȚIILE de la Crăciun și Revelion. La ce trebuie să ne așteptăm

Declarație despre RESTRICȚIILE de la Crăciun și Revelion. La ce trebuie să ne așteptăm

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a declarat într-o emisiune TV că e prea devreme pentru a discuta despre restricțiile care vor fi în vigoare de Crăciun și Revelion.

Acesta le-a recomandat, însă, cetățenilor să respecte în continuare măsurile sanitare.

„Mi-e greu să vă spun acum ce se va întâmpla peste 3 – 4 săptămâni, dar eu am o preocupare față de ceea ce se întâmplă în acest moment. Am văzut pe la târgul de Crăciun de la Brașov că era o mare frenezie, am văzut niște concerte care nu aveau nimic de-a face cu măsuri de bază care să prevină transmiterea. Și eu cred că dacă oamenii vor să aibă niște sărbători cât mai apropiate de normalitate, ar trebui să se comporte mai precaut în această perioadă. Nu e nimic complicat, dacă ești într-un spațiu aglomerat și porți mască tot nu e nimic complicat, dar e o chestiune de mentalitate și de obișnuință de a respecta câteva reguli și de a ne respecta unul pe altul. Masca e obligatorie, dar din ce am văzut eu acum câteva zile la un concert de la Sala Palatului, era obligatorie, dar nu o purta nimeni! Adică… și obligativitatea asta, că noi tot discutăm despre introducerea unor măsuri legislative, dar măsurile legislative sunt una și respectarea lor e cu totul și cu totul altceva și aici, lucrul ăsta se leagă se faptul că unii oameni cred tot felul de lucruri care mai de care mai fantasmagorice. Eu cred că e o chestiune legată de lipsa de educație!”, a declarat ministrul.

Legat de restricțiile care vor fi în vigoare de Crăciun și Revelion, Alexandru Rafila a declarat: „Trebuie văzut contextul epidemiologic, că nu o să ia nimeni vreo măsură fără să vadă care este evoluția. Noi acum suntem în scenariul verde, dar nu contează numai asta. Contează și care este trendul, dacă trendul va fi descrescător sau crescător”.

Foto: Arhiva

Loading...
  1. […] post Declarație despre RESTRICȚIILE de la Crăciun și Revelion. La ce trebuie să ne așteptăm appeared first on […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.