DECLARAȚIE HALUCINANTĂ a premierului Cioloș: TERORIȘTII au folosit CARTELE TELEFONICE PrePay din România. RISC DE ATENTATE şi în țara noastră

DECLARAȚIE HALUCINANTĂ a premierului Cioloș: TERORIȘTII au folosit CARTELE TELEFONICE PrePay din România. RISC DE ATENTATE şi în țara noastră

Şeful Guvernului a declarat duminică, într-o emisiune la un post TV că deţine informaţii conform cărora cartele PrePay cumpărate în România ar fi fost folosite de teroriști în pregătirea unor atacuri.

Premierul spune că a fost avertizat de SRI că necunoaşterea identităţii persoanelor care deţin cartele preplătite este un obstacol în lupta împotriva terorismului.

Întrebat dacă are semnale că instrumentele pe le folosesc serviciile secrete pentru a combate terorismul sunt insuficiente, Dacian Cioloș a răspuns: „Apropo de cartelele prepaid, de exemplu, înțeleg că România e una din puținele țări din Uniunea Europeană care, încă, vinde cartele fără un control de identitate. Înțeleg că au fost chiar folosite, în ultima perioadă, cartele prepaid din România, în pregătirea unor atentate în altă parte, în Uniunea Europeană, tocmai pentru că există flexibilitate în România”.

Printre statele UE în care convorbirile telefonice efectuate de pe cartele prepay sunt monitorizate sunt Italia, Spania , Franța, Germania, Slovacia, Danamerca, Letonia, Bulgaria și Grecia.

SRI a atenţionat în repetate rânduri că România nu reuşeşte să ţină pasul cu teroriştii care se folosesc de tehnologii de ultimă generaţie atunci când pun la cale atacuri.

În aceeași emisiune, Dacian Cioloș a anunțat că în perioada următoare, Guvernul va încerca să propună din nou un proiect legat de înregistrarea cumpărătorilor de cartele prepaid.

Întrebat dacă România este o posibilă țintă a teroriștilor, premierul Cioloș a declarat: „Sigur, nu are rost să ne ascundem după deget. Riscul există. Suntem în UE, participăm activ la lupta împotriva terorismului. Lucrurile sunt ţinute sub control, autorităţile îşi fac treaba. Vigilenţa este foarte mare”, a mai spus primul-ministru.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.