Declaraţie ŞOC a lui Daniel Negrea, despre predarea „RELIGIEI” doar ca MATERIE OPŢIONALĂ în şcoli

Declaraţie ŞOC a lui Daniel Negrea, despre predarea „RELIGIEI” doar ca MATERIE OPŢIONALĂ în şcoli

Consilierul judeţean Daniel Negrea, preşedintele Comisiei de politici publice a Consiliului Judeţean Arad, e de părere că hotărârea Curţii Constituţionale potrivit căreia ora de religie în şcoli devine opţionala este „deosebit de bună atâta vreme cât exista o «cerinţă» în acest sens”.

„Când copiii mei au studiat dreptul şi cand le-am cumpărat cărţi de specialitate, am scris pe prima pagină următoarele cuvinte: «Întotdeauna să judecaţi cu Legea, cu Mintea şi cu Inima». Cu siguranţă că hotărârea este una foarte bună şi trebuie respectată, că nu mai putem vorbi decât în context european. Ne-am angajat că vom realiza şi «suporta» costul integrării noastre «lângă Europa lărgită» şi chiar dacă parlamentari din toate partidele – izolat – au o altă părere, hotărârea îşi va produce efectul. Sau efectele. Urmează să aşteptăm să vedem câţi vor opta pentru şi ce se va întâmpla în final cu ora de religie”, a declarat Daniel Negrea.

„Vestea bună: chiar dacă în final, peste ani de zile, se va renunţa definitiv la ora de religie din învăţământul de stat, minorităţile protestante şi neoprotestante se vor putea organiza în aşa mod încât să fie creată o alternativă pentru elevii care vor dori să studieze şi religia în şcoli, urmând ca dupa definitivat piaţa muncii să facă diferenţa. Cred că într-o naţiune creştină, în care de la toate Sfintele Altare se propovăduieşte acelaşi crez şi că închinarea noastră este în numele Tatălui «al Fiului» şi al Sfantului Duh, o decizie ca aceasta nu trebuie să ne dezbine”, a mai precizat Daniel Negrea.

De remarcat, că Daniel Negrea este cunoscut ca fiind o persoană credincioasă. Este socio-teolog şi licenţiat în drept, politician şi preşedinte al unei asociaţii umanitare.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.