Delegație din Rottenburg, în vizită la Arad. S-a demarat procedura de înfrățire a celor două orașe

Delegație din Rottenburg, în vizită la Arad. S-a demarat procedura de înfrățire a celor două orașe

Viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarț, a primit în această dimineață la Palatul Administrativ delegația orașului german Rottenburg – Stuttgart.

Din delegația străină condusă de primarul Stephan Neher au mai facut parte, Eminența Sa, Episcopul Gebhard Fürst, Monsignor Dr. Heinz Detlef Stäps și rectorul Universității de Științe Aplicate din Rottenburg, prof. dr. dr. h.c. Bastian Kaiser.

La întâlnirea din această dimineață au fost prezenți și reprezentanți ai Universității de Vest „Vasile Goldiș”: președintele prof. univ. dr. Aurel Ardelean, prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul universității arădene și prorector, conf. univ. dr Antoanela Naaji. Între cele două instituții de învățământ superior există un parteneriat strategic încă din anul 2004.

Vizita oficialilor din Rottenburg are ca obiectiv dezvoltarea de relații de colaborare atât la nivel economic, cât și  realizarea de contacte între instituțiile culturale și de învățământ din cele două localități. La finalul întâlnirii viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarț, a vorbit despre demararea procedurilor de  înfrățire între cele două orașe. Oraşul Rottenburg ar deveni prima localitate din Germania înfrățită cu orașul de pe Mureș.

Delegația orașului Rottenburg- Stuttgart va vizita mai multe obiective și instituții arădene printre care Primăria Arad, Catedrala Catolică, Centrul German Schiller și Mănăstirea Franciscană din Radna.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.