Deputatul Claudia Boghicevici susţine organizarea unei dezbateri publice pe tema legilor securității naționale

Deputatul Claudia Boghicevici susţine organizarea unei dezbateri publice pe tema legilor securității naționale

Deputatul PNL Claudia Boghicevici a anunțat astăzi, într-o conferință de presă a grupului PNL din Camera Deputaților, organizarea unei dezbateri publice pe tema legilor securității naționale. La dezbaterea care va avea loc joi, 12 februarie 2015, sunt invitați reprezentanți ai instituțiilor statului implicate în acest domeniu de legiferare (Guvern, SRI, CSM, Curtea Constituțională, Avocatul Poporului), organizații ale societății civile și mass-media.

„Deși tema securității naționale ar trebui să stea în fruntea priorităților actualei guvernări, din păcate, ea pare abandonantă de aceasta în lumina ultimelor evenimente politice. Așa cum știți, Partidul Național Liberal a susținut necesitatea unei dezbateri publice echilibrate în ceea ce privește așa-numitele legi Big Brother”, a afirmat deputatul liberal.

„Din păcate ce am văzut în ultimele săptămâni au fost mai mult reacții disproporționate și mai puține soluții concrete. Avem nevoie de soluții pentru remedierea vulnerabilităților în domeniul siguranței naționale, însă nu putem accepta ca sub acest pretext să avem măsuri care aduc atingere drepturilor și libertăților fundamentale”, a spus Claudia Boghicevici.

„În opinia noastră, a liberalilor, cel mai important lucru este ca toți factorii interesați să se așeze la o masă a dialogului și să găsească formula legislativă corectă, care să ofere garanții constituționale atât pentru dreptul la viață privată, pentru corespondență privată, cât și pentru siguranța națională. Tocmai de aceea PNL a decis să dea startul acestui atât de necesar dialog prin organizarea dezbaterii publice «Drepturi şi libertăţi în contextul securităţii cibernetice şi a telecomunicaţiilor». Dezbaterea va avea loc joia viitoare, pe 12 februarie 2015, începând cu ora 11.00, în sala de şedinţe a Grupului parlamentar al PNL. Sperăm ca la această dezbatere să ia parte toți cei implicați în această tematică, indiferent de culoarea politică. Nu vorbim în cazul acestor legi de ideologii sau apartenențe politice, ci de măsuri de siguranță națională care să respecte drepturile cetățenilor, libertatea acestora”, a mai precizat deputatul PNL.

  1. INIMAGINABIL !!!!!!
    1. pedelista si valorile liberalismului …. de crucesti, ramai interzis, tovarasa ministru de la cel mai comunist minister din tara asta de furat vorbeste de valorile liberalismului.
    2. Intrebare retorica. Este retorica fiindca stiu deja raspunsul. Comunistii se caracterizeaza prin aceea ca manifesta aroganta sa pretinda ca oamenii trebuie condusi de lideri (lideri dintre ei nomenclaturistii) ca sunt prosti, ca nu stiu ce este bine pentru ei si ca el statul prin liderii providentiali are dreptul sa decida in numele prostimii, caracterizata de inconstienta, incultura, primitivism, prostie, saracie etc. Dar pentru si comunistii anului 2015 se dau preocupati de democratie vine si ne tranteste un exercitiu democratic: participarea publica la luarea deciziilor.
    Problema este ca participarea publica imaginata de comunista asta nu implica publicul.
    BONG!!!! Adica se va organiza o dezbatere publica fara public. Ideea de public in mintea bolnava a comunistilor se limiteaza la comunicarea catre public a rezultatelor dezbaterii si nu la participarea publicului la dezbatere.
    Revin, raspunsul este:
    La dezbatere vor participa cei invitati, adica institutiile vizate, politrucii, lingaii si aplaudacii. Publicul nu este invitat. Din nou, si in traditia ultimilor 70 de ani, publicul va trebui sa se multumeasca sa comenteze reflectarea, in presa asta de toata jena, a modului in care s-au derulat dezbaterile. Publicul se va putea bate si scuipa rupt in doua de niste comunisti manipulatori (toti asa zisii nostri lideri pe definitia de mai sus sunt doar niste comunisti).
    Daca gresesc pot fi contrazis prin publicarea datei, locului dezbaterii precum si regulilor de administrare a dezbaterii si lansarea unei invitatii catre ORICE persoana interesata, nu o lista scurta de invitati.
    GRETOS rau de tot!

    Raspunde
  2. Este o idee foarte buna

    Raspunde
  3. Este o idee foarte buna

    Raspunde
  4. Cred ca o sa fie o dezbatere interesanta. Felicitari!

    Raspunde
  5. Din cate vad eu , este precizata si Ora si data si locatia dezbaterii…

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.