Deputatul Eusebiu Pistru a pus umărul la respingerea proiectului de desfiinţare a judecătoriilor

Deputatul Eusebiu Pistru a pus umărul la respingerea proiectului de desfiinţare a judecătoriilor

Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a dezbătut luni amendamentele la legea privind desfiinţarea judecătoriilor. Singurul deputat arădean prezent a fost Eusebiu Pistru, care şi-a susţinut amendamentul privind păstrarea judecătoriilor de la Gurahonţ şi Chişineu Criş.

„Având în vedere faptul că au fost depuse amendamente din toate judeţele, cu argumente clare şi documentare edificatoare, Comisia Juridică a respins, cu majoritate de voturi, întregul proiect privind desfiinţarea judecătoriilor. A fost un prim pas spre salvarea celor două judecătorii arădene, un balon de oxigen, aş putea spune. Nu ne rămâne decât să sperăm că şi senatorii din judeţe vor fi la fel de fermi şi de bine documentaţi, pentru a avea acelaş rezultat şi la Senat, care este Cameră decizională”, a declarat Pistru.

Deputatul a expus, pe scurt, unele dintre motivele care au stat la baza deciziei Comisiei: „În primul rând, expunerea de motive a Guvernului, care tratează impactul economic şi social nu a fost evaluat. În al doilea rând, nu există justificări economice pentru desfiinţarea instanţelor şi a parchetelor de pe lângă ele, atâta timp cât nu au fost reduse cheltuielile exagerate din alte domenii”.

Spre exemplu, spune Eusebiu Pistru, diurna de deplasare a unui judecător este de 2% din indemnizaţie pe zi, în vreme ce pentru ceilalţi bugetari este cu totul alta.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.