Deputatul social-democrat Adrian Todor a vorbit în Parlament despre „lipsa totală de interes a Primăriei Arad față de Centenarul Marii Uniri”

Deputatul social-democrat Adrian Todor a vorbit în Parlament despre „lipsa totală de interes a Primăriei Arad față de Centenarul Marii Uniri”

Deputatul PSD de Arad, Adrian Todor, a susţinut în plenul Camerei Deputaţilor o declaraţie politică cu privire la atitudinea ostilă a administraţiei locale arădene faţă de aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire.

Riscul cel mare este chiar întâmpinarea Centenarului fără un monument unionist, amplasat în Arad şi deprecierea morală a statutului de Capitală Politică a Marii Uniri, din cauza incompetenţei administraţiei Falcă, spune social-democratul.

În continuare, puteți citi declarația politică susținută în Parlament de către deputatul Adrian Todor:

                                                                  DECLARAȚIE POLITICĂ

                             Administrația Aradului tratează cu dispreț Centenarul Marii Uniri

 Aradul ar fi trebuit să dea tonul manifestărilor din 2018 dedicate Centenarului Marii Uniri, având în vedere rolul fundamental pe care l-a avut în organizarea Marii Adunări de la Alba Iulia, de la 1 decembrie 1918.

Din păcate, administrația locală, condusă de liberalul Gheorghe Falcă, tratează cu profund dispreț tot ce e legat de aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire. Am aflat cu tristețe, la sfârșitul anului trecut, dintr-o adresă oficială a Ministerului Culturii și Identității Naționale, că primarul Gheorghe Falcă face orice pentru a opri amplasarea unui monument al Marii Uniri în Arad, deși există o hotărâre a Consiliului Local Municipal Arad în acest sens, iar lucrarea a fost deja executată, pe banii ministerului. Din aceeași adresă, am aflat cu surprindere că Primăria municipiului Arad nu a depus la Guvern nicio solicitare legată de organizarea vreunui eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri. În aceeași notă, clădiri importante din municipiul Arad, cum sunt imobilele în care au locuit Ștefan Cicio-Pop sau Ioan Suciu, imobilul în care a funcționat ziarul Tribuna se află într-o continuă degradare, sub ochii nepăsători ai administrației locale. Crucea Martirilor Unirii din Arad, amplasată în spatele Palatului Administrativ, este de asemenea o rușine pentru cei care astăzi conduc acest oraș și care nu știu să-i prețuiască istoria. În schimb, în anul Centenarului, administrația condusă de primarul Gheorghe Falcă este preocupată să aloce fonduri, în bugetul pe 2018, pentru renovarea Obeliscului eroilor sovietici căzuți în al doilea război mondial.

Fac un apel la noul ministru al Culturii și Identității Naționale, domnul George Ivașcu, să întreprindă demersurile necesare pentru ca Aradul să cinstească așa cum se cuvine Centenarul Marii Uniri. Având în vedere nepăsarea administrației locale, e nevoie de sprijinul Ministerului Culturii, pentru ca Aradul să nu-și trădeze statutul de Capitală Politică a Marii Uniri, câștigat în urmă cu 100 de ani.

Adrian Todor

Deputat PSD Arad

Loading...
  1. Las-că nici guvernul PSD nu manifestă vreun interes pentru Arad. Au fost declarate capitale ale Marii Uniri Alba Iulia, Sibiul (?!?) și Iașiul (???), Aradul negăsindu-se pe lista Ministerului Culturii pentru fonduri de aniversare a Anului Centenar 2018. Ar trebui să vedeți și bârna din ochiul vostru, nu doar paiul din ochii lăcrimoși ai lu’ Falcă.

    Raspunde
  2. PSD concret cu ce se implica in “CENTENARUL MARII UNIRI”?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.