Descoperă autobuzele electrice PRINTATE 3D și care se mai și conduc singure (VIDEO)

Descoperă autobuzele electrice PRINTATE 3D și care se mai și conduc singure (VIDEO)

Nimănui nu-i place să călătorească în mijloacele de transport în comun, cu atât mai puțin vara, când acestea nu sunt deloc aerisite, iar căldura și duhoarea sunt principalele lor caracteristici. Te-ai gândit vreodată, însă, cum ar fi dacă autobuzul cu care mergi zilnic la lucru ar arăta exact ca și cel din imagine?

bus olli

Ei bine, parcă dintr-odată transportul public devine o reală plăcere.

Denumit Olli, autobuzul din imagine este unul electric, printat 3D, reciclabil și care se conduce singur. Știu. Sună perfect, iar pentru unii, un proiect imposibil de realizat. Ei bine. Nu! Acest tip de autobuze chiar există. Alimentat cu mai mult de 30 de senzori și capabil să transporte până la 12 persoane, produsul original rulează în prezent pe drumurile publice locale din Washington DC, iar în curând vor putea fi văzute și pe străzile din Miami-Dade County și Las Vegas.

„Olli oferă o soluție de transport inteligentă, sigură și durabilă, care este așteptată de mult timp. Olli și IBM Watson reprezintă intrarea noastră în lumea vehiculelor care se conduc singure, ceva la care am lucrat în liniște anul trecut. Acum suntem gata să accelerăm adoptarea acestei tehnologii și să o aplicăm la aproape fiecare vehicul din portofoliul nostru actual și la cele din viitorul foarte apropiat”, spune directorul executiv al Local Motors si co-fondatorul John B. Rogers.

 

Sursa: numerama.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.