Descoperire ŞOCANTĂ, pe Everest! Alpiniştii sunt în MARE PERICOL!

Descoperire ŞOCANTĂ, pe Everest! Alpiniştii sunt în MARE PERICOL!

Un alpinist scoţian a urcat cel mai mare munte din lume cu un aparat special pentru măsurarea radiaţiilor şi a fost pur şi simplu uimit de rezultatele obţinute.

Astfel, potrivit măsurătorilor acestuia, alpiniştii care se încumetă să urce pe Everest sunt supuşi unei doze de radiaţii de cinci ori mai mari decât cantitatea de radiaţii la care este expus, anual, un angajat de la o centrală nucleară.

Bob Kerr a organizat expediţia de măsurare în luna mai a anului 2013, dar nu a putut ajunge până în vârf, pentru că a avut momente în care şi-a pierdut vederea şi a fost nevoit să coboare de la 7.924 de metri.

Totuşi, aparatul Geiger a fost dus până la destinaţie de şerpaşul nepalz Dorje Khatri, cel care a murit în urmă cu câteva săptămâni într-o avalanşă, alaturi de alţi ghizi montani.

Potrivit datelor obţinute cu ajutorul şerpaşului, un alpinist care ajunge pe Everest este expus unei doze de radiaţii de 1milliSievert, adică de cinci ori mai mare decât doza la care este expus, anual, un angajat de la o centrală nucleară.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.