Descoperirea care ne SCHIMBĂ VIAȚA: Lucruri necunoscute au fost GĂSITE în corpul uman!

Descoperirea care ne SCHIMBĂ VIAȚA: Lucruri necunoscute au fost GĂSITE în corpul uman!

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Johns Hopkins din Statele Unite au descoperit lucruri necunoscute până acum în corpul uman. Cercetătorii au constatat că genomul uman sau codul genetic este mult mai complex decât s-a crezut anterior. Asta după ce au găsit nu mai puţin de 193 de proteine umane neştiute.

Regiunile cercetate ale ADN-ului au scos la iveală aceste molecule noi, ale căror funcţii rămân deocamdată nişte mistere pentru oamenii de știință.

Primul proiect ce conţine catalogul complet al proteinelor include proteinele codificate a 17.294 de gene, ceea ce reprezintă 84% din totalul genelor cunoscute din organism.

Proteinele sunt molecule organice complexe responsabile pentru o gamă largă de procese de viaţă.

„Ne putem gândi la corpul uman ca la o bibliotecă uriaşă, în care fiecare proteină este o carte. Dificultatea este că nu avem un catalog complet, care să ne ofere toate titlurile disponibile şi unde le găsim. Cred că acum avem un prim proiect al unui catalog complet”, explică coordonatorul studiului, prof. Akhilesh Pandey de la Universitatea Johns Hopkins.

Știinţa a făcut mari progrese în descifrarea secretelor ADN-ului, însă, nu a reuşit, până în prezent, să facă prea multe descoperiri legate de proteine.

„Faptul că 193 de proteine au venit din secvenţele ADN care nu erau codate înseamnă că noi nu înţelegem pe deplin modul în care celulele citesc ADN-ul”, a mai precizat coordonatorul studiului.

Foto: mpg.de

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.