Deșeurile de la Ineu ajung la Sebiș. Amendă uriașă aplicată de Garda de Mediu

Deșeurile de la Ineu ajung la Sebiș. Amendă uriașă aplicată de Garda de Mediu

Garda de Mediu a suspendat activitatea stației de deșeuri de la Ineu și a aplicat operatorilor acesteia o amendă în valoare de zeci de mii de lei.

Potrivit unui anunț dat pulicității de Comisariatul Arad al Gărzii de mediu, „în data de 16.09.2021 o echipă de comisari din cadrul GĂRZII NAȚIONALE DE MEDIU – Comisariatul Județean Arad a efectuat un control la Complexului de tratare Ineu-Mocrea , stație operată de către ASOCIEREA SALUB – PREST ECO SRL & CONSULT SOC CENTRUM SRL. În urma controlului s-a contatat că ASOCIEREA SALUB-PREST ECO SRL & CONSULT SOC CENTRUM SRL prin lider de proiect SC SALUB – PREST ECO SRL nu deține AUTORIZAȚIE DE MEDIU conform prevederilor legale, iar pe amplasamentul stației erau depozitate și următoarele cantități de deșeuri – cod 150101 – 8,08 tone – ambalaje din hârtie, carton – cod 150102 – 67,964 tone – ambalaj de materiale plastice – cod 200301 – 611,179 tone – deșeuri municipale amestecate”.

Ca urmare, a fost dispusă măsura suspendării activității de preluare în vederea sortării și transferului deșeurilor colectate din zona 3 pana la obtinerea autorizatiei de mediu și transportarea deșeurilor colectate aferente zonei 3 la stația de transfer de la Sebiș. De asemenea, a fost aplicată o amendă în valoare de 60.000 de lei, conform prevederilor OUG 195/2005 privind protecția mediului.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.