Deși AMENDAT pentru o construcție ILEGALĂ, a continuat lucrările. S-a ales cu DOSAR PENAL (GALERIE FOTO)

Deși AMENDAT pentru o construcție ILEGALĂ, a continuat lucrările. S-a ales cu DOSAR PENAL (GALERIE FOTO)

Reprezentanții Primăriei Municipiului Arad, secondați de polițiști locali, au procedat, în data de 30.10.2020, la demolarea unei cabane executată fără autorizație de construire, pe Insula Mureș.

Executarea fundației din beton armat a fost constatată de către polițiștii locali din Serviciul Disciplina în Construcții încă din luna august, investitorul fiind sancționat contravențional cu suma de 1.000 lei. Pe lângă amendă, s-a interzis continuarea lucrărilor, desființarea celor deja existente și aducerea terenului la starea inițială.

Cu toate măsurile dispuse, verificările ulterioare întreprinse de polițiștii locali au evidențiat avansul permanent al construcției, motiv pentru care, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad referitor la săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 24, lit. b) din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții.

Deoarece persoana care a inițiat lucrările nu a respectat angajamentul de a desființa prin mijloace proprii construcția, Direcția Edilitară din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Arad, a trecut la dezafectarea cabanei, pe cale administrativă, pe cheltuiala contravenientului, conform dispozițiilor actului normativ menționat. Totodată, a fost dispusă aducerea terenului la starea inițială. Operațiunea a fost asigurată, din punct de vedere al ordinii și liniștii publice, de două echipaje ale poliției locale, care au prevenit noi ingerințe de natură a întârzia ori bloca dezafectarea.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.