DESPĂGUBIRI COLOSALE cerute de soția polițistului UCIS de un șofer turc

DESPĂGUBIRI COLOSALE cerute de soția polițistului UCIS de un șofer turc

Soţia poliţistului Gheorghe Ionescu, care a murit în data de 21 august, după ce a stat 3 săptămâni în comă la spital a anunțat că se constituie parte civilă în dosar și îi cere omului de afaceri care i-a ucis soțul despăgubiri în valoare de un milion de euro.

Accidentul în urma căruia a murit poliţistul Gheorghe Ionescu s-a produs în data 2 august, în jurul orei 03.30, într-o intersecție din Capitală, unde acesta se afla împreună cu alţi agenţi de la Brigada Rutieră, pentru un control în trafic.

Poliţistul i-a făcut semn lui Abdullah Atas să oprească maşina pe care o conducea. Bărbatul a încetinit, iar când a ajuns în dreptul polițistului a accelerat şi l-a lovit. Agentul de poliție a fost târât pe capota mașinii turcului pe o distanţă de 350 de metri, apoi a fost aruncat pe şosea la circa zece metri distanţă. Anchetatorii au stabilit ca şoferul avea o alcoolemie de 1,65 la mie şi mergea cu o viteză de 180 – 200 de kilometri la oră.

În urma accidentului, subinspectorul Gheorghe Ionescu a suferit multiple traumatisme şi a fost internat în stare gravă la Spitalul Floreasca din Capitală, unde a fost operat de mai multe ori.

După aproape trei săptămâni de spitalizare, inima poliţistului a cedat. Ofiţerul de poliţie a fost înmormântat duminică, cu onoruri militare, în prezenţa a aproape o mie de persoane.

Potrivit unor surse judiciare, soţia ofiţerului a anunţat că se constituie parte civilă în dosar şi îi cere omului de afaceri turc despăgubiri de un milion de euro.

Gheorghe Ionescu avea 44 ani şi lucra de 23 de ani în Ministerul Afacerilor Interne. Poliţistul a fost decorat post-mortem cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, conferit de preşedintele Klaus Iohannis, la propunerea vicepremierului Gabriel Oprea. Agentul şef principal Gheorghe Ionescu a fost trecut în corpul ofiţerilor, fiind înaintat în gradul de subinspector de poliţie post-mortem, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne.

Omul de afaceri turc Abdullah Atas a fost arestat preventiv sub acuzaţia de omor calificat, riscând o pedeapsă între 15 şi 25 de ani de închisoare sau detenţie pe viaţă.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.