Detaşarea în funcţiile de conducere şi de îndrumare şi control pentru anul şcolar 2015-2016

Detaşarea în funcţiile de conducere şi de îndrumare şi control pentru anul şcolar 2015-2016

Urmare a solicitării M.E.C.Ș. privind situația neprelungirii detașării în interesul învățământului pe funcţiile de conducere din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, respectiv pe funcțiile de îndrumare și control din cadrul ISJ Arad, în anul școlar 2015 – 2016, consiliul de administraţie al Inspectoratului Școlar Județean Arad a analizat situațiile privind aceste detașări și a propus neprelungirea detaşării în funcţia de director şi de director adjunct pentru 18 cadre didactice.

Această decizie a fost luată din mai multe motive. Dintre cele 18 cadre didactice, şase şi-au retras acordul de detaşare în funcţia de director sau director adjunct, patru cadre didactice îndeplinesc condițiile de pensionare, şapte cadre didactice au fost detașate pe funcția de director în grădinițele care și-au pierdut statutul de personalitate juridică, ca urmare a reorganizării rețelei școlare, iar un cadru didactic s-a detaşat în alt judeţ.

Pentru funcțiile de îndrumare și control din cadrul ISJ Arad, care nu au fost ocupate prin concurs, Consiliul de Administraţie al ISJ Arad a propus prelungirea detașării pentru inspectorii școlari care sunt în funcție, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de 31.08.2016.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.