Deținătorii de animale de companie, ÎN VIZORUL Poliției Locale. Se pot alege cu AMENZI USTURĂTOARE

Deținătorii de animale de companie, ÎN VIZORUL Poliției Locale. Se pot alege cu AMENZI USTURĂTOARE

Poliţiştii locali arădeni au desfăşurat weekend-ul trecut o acţiune de informare şi control privind respectarea prevederile HCLM 208/2011, respectiv reglementările privind circulaţia animalelor cu stăpân pe domeniul public.

Acţiunea s-a desfăşurat în mai multe zone din municipiu, preferate de arădeni pentru a-şi plimba patrupedele. Este vorba despre Parcurile Copiilor, Aventura Voinicilor, Mihai Eminescu,  Parcul 23 august şi Parcul Pădurice, dar şi Cartierul Aurel Vlaicu şi Faleza Sud, informează Primăria.

Un număr de 28 de deţinători de câini au fost verificaţi cu această ocazie. Dintre aceştia 4 au fost sancţionaţi contravenţional, pentru nerespectarea prevederilor în vigoare.

Potrivit Hotărârii Consiliului Local Municipal nr. 208/2011, însoţitorii animalelor de companie plimbate pe aleile dintre blocuri, faleza Mureşului sau în parcuri, trebuie să poarte cu ei:

(a) o pungă de hârtie pentru a ridica dejecţiile solide ale animalului şi

(b) un recipient de 1 l plin cu apă curată, cu ajutorul căreia vor spăla urmele de dejecţii sau de urină lăsate de animal.

Mai mult dcât atât sunt interzise următoarele activităţi:

(a) lăsarea animalelor să urineze pe arborii tineri, arbuşti, aranjamente florale;

(b) păscutul animalelor pe spaţiile verzi;

(c) hrănirea sau adăparea animalelor pe domeniul public dacă acest lucru produce disconfort populaţiei;

(d) amenajarea de adăposturi improvizate pe domeniul public sau privat cu ieşire pe domeniul public cu excepţia hrănitoarelor pentru păsări sălbatice;

(e) deranjarea liniştii în zonele destinate relaxării şi în orele de noapte;

(f) tranzitarea spaţiului public de către animalele de tracţiune, animalele crescute în interes economic sau animale exotice în afara traseelor special desemnate şi a zonelor stabilite pentru organizarea de evenimente.

Amenzile pentru  nerespectarea acestor reguli sunt cuprinse între 700 şi 1800  lei, iar în unele situaţii pot fi chiar mai mari, situându-se între 1500 şi 2000 lei.

 

Loading...
 1. Excelent. Sa fie amendati acesti “iubitori de animale”.
  Orasul nu este ferma. Vreti animale, mutati-va in padure sau la tara.

  Raspunde
  • Oare cand o sa ne civilizam ca natie?
   Reamintesc ca nu suntem zei si nici singuri pe lume!
   Binenteles ca strangem dupa animalul de companie si ne supunem anumitor reguli, dar hotărârea consiliului local municipal nr. 208/2011 este la limita absurdului.
   Am intrat in Europa, dar nu in Europa civilizata.
   Tot la valau mancam!

   Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.