DEZASTRU în întregul judeţ! Peste 40 de intervenţii ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, în 24 de ore. Casă arsă, femeie dusă la spital

DEZASTRU în întregul judeţ! Peste 40 de intervenţii ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, în 24 de ore. Casă arsă, femeie dusă la spital

Pompierii arădenin au avut nu mai puţin de 40 de intervenţii în 24 de ore, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad.

Între altele, a fost vorba de 14 incendii şi 24 de intervenţii ale SMURD. Cel mai puternice incendii au avut loc la Vladimirescu şi Cuied.

În primul caz, Detașamentul de Pompieri Arad a intervenit azi-noapte cu două autospeciale de stingere, o autospecială SMURD și o autospecială de descarcerare pentru stingerea unui incendiu la o casă. „În momentul sosirii echipajelor de intervenție incendiul se manifesta violent și generalizat la acoperiș”, arată George Pleşca, purtătorul de cuvânt al ISU Arad.

Observarea târzie a evenimentului şi condiţiile meteo (vânt) au favorizat propagarea incendiului. Fiind din lemn, planşeul casei s-a prăbuşi la scurt timp, cu tot cu acoperiş. Focul a fost stins după aproximativ 4 ore, intervenția fiind dificilă din cauza întinderii incendiului și a riscului de prăbușire a construcției. A ars tot acoperișul și bunurile din casă”, a spus George Pleşca.

Incendiul a fost cauzat de o sobă metalică pentru încălzire pe lemne.

Echipajul SMURD de la Vladimirescu i-a acordat primul ajutor și a transportat-o la Spitalul Judeţean pe proprietara locuinței, care acuza stare de rău în urma unui atac de panică.

La Cuied, un incendiu de vegetație uscata s-a propagat azi-noapte la o fermă, unde s-a aprins turba depozitată pentru a fi folosită la fertilizarea terenurilor agricole. La faţa locului a intervenit Detașamentul de Pompieri Sebiș, Garda nr. 1, cu o autospecială de stingere, o autospecială de teren și nouă subofiţeri. Intervenția a durat mai bine de 5 ore.

Incendiul de la Vladimirescu:

Incendiul de la Ciued:

Foto: ISU Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.