DEZASTRU în țară! Cereri de ȘOMAJ TEHNIC pentru 70.000 de angajați. Câți BANI vor primi

DEZASTRU în țară! Cereri de ȘOMAJ TEHNIC pentru 70.000 de angajați. Câți BANI vor primi

Conducerea ANOFM anunță că au fost depuse zeci de mii de cereri pentru șomaj tehnic.

Un număr de 5.800 de angajatori au cerut șomaj tehnic pentru 70.000 de angajați. Președintele ANOFM, Victor Picu, atrage atenția acestora asupra unor greșeli frecvent întâlnite în aceste cereri cu privire la banii pe care îi vor primi beneficiarii.

„Angajatorii trebuie să urmărească foarte bine lista pe care o depun. După prima zi sunt câteva greșeli, din neatenție sau din lipsa cunoașterii ordonanței. Sumele pe care le cer beneficiarii sunt acelea care se calculează de la data suspendării contractului pe toată perioada stării de urgență. Se oferă 75% din salariul mediu brut al angajatului, dar calculul se face de la data suspendării contractului notificat în REVISAL. Pentru salariații cu salarii mai mici decât salariul mediu național, calculul se face raportat la 75% din salariul pe care l-a avut salariatul, se trece în listă salariul și indemnizația se cere la 75% din acest salariu”, a declarat Picu la un post TV.

În situația în care apar aceste mențiuni, angajatorii sunt contactați fie telefonic sau prin email, iar cererile nu sunt anulate, ci se solicită recompletarea lor.

 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.