Dezbatere publică pentru stabilirea numelui sălii festive a Palatului Comitatului

Dezbatere publică pentru stabilirea numelui sălii festive a Palatului Comitatului

Cu ocazia aniversării tratativelor de la Arad, din noiembrie 1918, Consiliului Județean Arad va inaugura în data de 12 noiembrie sala festivă a Palatului Comitatului, de pe Bulevardul Revoluției nr. 81, o sală complet restaurată, proiect realizat din fonduri europene.

Iustin Cionca, președintele CJA, a lansat spre dezbatere  propunerea ca sala, restaurată, să poarte numele unuia dintre marii corifei ai Unirii, arădeanul Ștefan Cicio Pop. „În prezent, sala este denumită, informal, «Sala Iuliu Maniu». Având însă în vedere că în pregătirea Marii Uniri și în negocierile care s-au purtat în sala respectivă un arădean, Ștefan Cicio Pop, a avut un rol esențial, cântărim posibilitatea de a denumi această sală «Sala Ștefan Cicio Pop». Am răspunde astfel solicitării unui grup de istorici care își propun să pună în valoare contribuția arădeană la Marea Unire. Având în vedere că ambele personalități, Iuliu Maniu și Ștefan Cicio Pop, sunt importante în istoria României, îmi doresc o consultare cu privire la intenția de redenumire a sălii”, a declarat președintele CJA.

Consultare cuprinde universitățile arădene, Arhiepiscopia Aradului, partidele politice parlamentare, asociații reprezentante ale societății civile, instituții de cultură, instituții mass-media, consilierii județeni. Punctele de vedere pot fi trimise la adresa de e-mail presa@cjarad.ro, până marți, 9 noiembrie 2021, ora 12.

Foto: Arhivă

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.