Dezbaterea proiectului de buget pe 2021, demers pentru SALVAREA Filarmonicii. Bibarț o ține, însă, pe a lui…

Dezbaterea proiectului de buget pe 2021, demers pentru SALVAREA Filarmonicii. Bibarț o ține, însă, pe a lui…

Primăria Municipiului Arad a organizat vineri, 9 aprilie, o dezbatere publică online pe tema repartizării excedentului bugetar și privitor la adoptarea Bugetului General de Venituri și Cheltuieli al Municipiului Arad pentru anul 2021.

De remarcat, că proiectele supuse dezbaterii publice se află în procedură de consultare publică din 24 martie 2021. Cel referitor la bugetul municipiului a stârnit, însă, un interes aparte. Astfel, cu excepția reprezentantului Consiliului Județean al Elevilor care a solicitat numărul estimativ de burse școlare ce se vor acorda anul acesta, toate celelalte intervenții au fost pentru găsirea unei soluții de finanțare a Filarmonicii arădene, astfel încât să rămână neschimbat atât fondul de salarii cât și numărul angajaților instituției de cultură.

Primarul Călin Bibarț, cel care a anunțat „tăierile”de la Filarmonică, nu s-a lăsat, însă, impresionat de demersurile celor porniți să salveze prestigioasa instituție de cultură arădeană.

„Dacă înțelegeți prin susținerea unei culturi doar asigurarea salariilor (5360 de euro pe zi plătește arădeanul pentru cheltuieli de funcționare a Filarmonicii), atunci cred că nu suntem corecți. Atât timp cât suntem într-o perioadă dificilă în care avem la dispoziție anumite venituri pe care trebuie să le împărțim, este greu să luăm de la celelalte domenii și să finanțăm o singură activitate, în detrimentul celorlalte. Încercăm să fim echilibrați. Aradul trebuie să aibă și cultură, dar și sănătate, Aradul trebuie să aibă și infrastructură și căldură în calorifere și exemplele pot continua. Obligația noastră este ca împreună să găsim un echilibru între venituri și cheltuieli, iar la venituri să nu exagerăm, să împovărăm oamenii cu plăți, iar la chetuieli să fim cât se poate de echitabili față de ceilalți. În privința Filarmonicii, mai există o sursă de finanțare pe care o voi prezenta săptămânile următoare”, a declarat, în consecință, primarul Călin Bibarț.

Cel mai probabil, proiectele de hotărâre vizând excedentul bugetar și bugetul Aradului pe 2021 se vor afla pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului Local Municipal.

Loading...
  1. DAA si multumim celor 2 tineri care ieri vineri 9 aprilie in jurul orelor 17-18 au distribuit dupa spusele unuia dintre ei reclame Kaufland in Calugareni,Bodrog si la noi in Zadareni.Au fost foarte eleganti si amabili,asa ceva nu am vazut inca la Kaufland,sper ca i renumerati cum trebuie,asa 2 oameni NU am vazut de cand e lumea si bn organizati,ceilalti ce au fost-vai si amar!!de mai bn de 2 saptamani.Eu toata familia mea DOAR la Kaufland cumparam si ne convine reclamele astea…Bravoo,baietilor de ieri.Respect.NIciodata nu am vazut asemenea oameni la noi.Respecte!!!Kaufland,AUZI…sau dormi???

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.