DEZVĂLUIRE ȘOC făcută de hackerul Guccifer pentru postul de televiziune Fox News

DEZVĂLUIRE ȘOC făcută de hackerul Guccifer pentru postul de televiziune Fox News

Hackerul român Guccifer, care se află în prezent într-o închisoare din Virginia, susține că i-a fost extrem de simplu să acceseze email-ul lui Hillary Clinton.

Marcel Lazăr, originar din Sâmbăteni, judeţul Arad, a fost contactat de o echipă a televiziunii americane Fox News și a dat un interviu chiar din celula în care este încarcerat. Românul susține că deține dovezi care demonstrează că nu a fost singurul care i-a accesat email-ul lui Clinton şi că a ascuns doi gigabytes de date extrem de sensibile, „care ţin de securitatea naţională”.

„Pentru mine a fost uşor… uşor, de fapt e ușor pentru oricine”, a povestit Marcel Lazăr în interviul telefonic în care a fost întrebat dacă i-a fost greu să acceseze mailul secretarului de stat.

Acesta a oferit, totodată, numeroase detalii în legătură cu modul în care a operat. El a explicat că mai întâi i-a compromis contul AOL fostului consilier al familiei Clinton, jurnalistul Sidney Blumenthal, în martie 2013. Guccifer spune că i-a ghicit întrebarea de securitate a politicianului.

Pentru a-şi ascunde urmele, românul a folosit servere din Rusia, pe care le descrie ca fiind cele mai bune din lume pentru că oferă anonimat.

În replică la afirmaţiile sale, echipa de campanie a lui Hillary Clinton susține că modul în care Guccifer a descris serverul de mail al secretarul Clinton este incorect. Apropiații lui Clinton sunt de părere că dacă hackerul ar fi obţinut acces la emailurile secretarului de stat le-ar fi dat publicităţii, aşa cum a făcut în cazul celorlalte victime ale sale.

694940094001_4879313944001_050516-ff-hacker-1280

Sursa: foxnews.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.