Consilierii judeţeni (săracii, că nu ştiu ce-i aşteaptă!) sunt chemaţi, astăzi, să voteze un proiect de hotărâre care vizează modificarea administrării Companiei de Apă, societate al cărei acţionar majoritar este Consiliul Judeţean Arad (de fapt, PDL Arad, care stăpâneşte compania, parcă, de când lumea). Reorganizarea asta înseamnă dizolvarea Consiliului de Administraţie, destituirea membrilor acestuia şi concedierea tuturor celor şapte directori, câţi are compania acum.
La o primă vedere, Consiliul Judeţean Arad e mânat de intenţii bune: De prea mult timp se discută de directorii de acolo, de salariile lor, de angajările pe pile şi pe linie de partid etc.
Asta e la prima vedere. Ce nu spun artizanii schimbării, decisă mai mult ca sigur în biroul nr. 1 al Palatului Administrativ, este faptul că, în realitate, nu este decât o luptă oarbă, surdă, pentru schimbarea conducerii Companiei de Apă cu orice preţ şi – veţi vedea! – cu un mare risc. Uriaş. Material şi – atenţie – PENAL. Risc care nu a fost făcut public până acum, pentru că informaţiile au venit numai dintr-o parte…
Ce se ascunde în spatele schimbării de la Compania de Apă
Dar, haideţi să vedem ce invocă oamenii din spatele propusei reorganizări, schimbări sau cum vreţi să-i ziceţi, preconizată a se produce ca urmare a votului „de saivan” din CJA: Păi ar fi „managementul dezastruos” al actualei conduceri, lucru care ori nouă ne scapă, ori avem de a face cu o problemă de evaluare a situaţiei. Nu de alta, dar din informaţiile noastre, conducerea Companiei de Apă este, dacă nu cea mai performantă, măcar printre cele mai performante ale societăţilor la care pachetul majoritar de acţiuni este deţinut de administraţia locală. Ce să mai zicem de managementul de la CET, atunci? Care CET, deloc întâmplător, nu plăteşte sume mari de bani către Compania de Apă. De ce oare? Pentru ca să se poată invoca prostul management al Companiei de Apă, pe motiv să scade profitul… Hopaaaa. Aţi înţeles, acum? E cusută cu aţă albă, fraţilor, dar ei, cei din gaşca de pedelişti care conduce oraşul, nu vor să vedeţi asta! Cum nu vor să vedeţi nici cauza ritmului încetinit (fapt reclamat public) al lucrărilor efectuate de Compania de Apă. Păi dacă nu se primesc avizele necesare de la Primăria Municipiului Arad, cum să se lucreze? Acestea fiind spuse, credem că este destul de limpede prin ce modalităţi se încearcă aducerea Companiei de Apă sub controlul actualului grup de interese din fruntea PDL Arad, pentru că, în realitate, despre asta este vorba, cu ţintă precisă spre cele 120 de milioane de euro – banii de investiţii de anul viitor.
Desigur, mai sunt angajările pe criterii politice, nepotismele, încuscrelile etc. care sunt de notorietate de cel puţin 15 ani, dar care – curios! – nu au sărit în ochii camarilei din fruntea oraşului decât acum, când s-a spart gaşca PD (+L) formată la Arad încă din anii ’90.
Ce riscă toţi, dar absolut toţi!
Dacă proiectul de hotărâre va fi votat de Consiliul Judeţean Arad, reprecusiunile ar putea fi dintre cele mai grave. În primul rând, există un contract în derulare cu Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare, care – din informaţiile noastre – nu permite schimbarea organizării societăţii (Companiei de Apă). Dacă nu se va ţine cont de acest lucru, atunci sancţiunile dinspre BERD ar putea ajunge la vreo 4 milioane de euro. Dar s-ar putea merge chiar şi mai departe, la rezilierea contractului, caz în care sumele sunt enorme. Iar pentru toate acestea vor răspunde personal cei care au aprobat schimbarea structurii de administrare a Companiei de Apă, adică consilierii judeţeni. „Cazul este de DNA” spune o sursă apropiată conducerii companiei, care vorbeşte despre „trafic de influenţă” „presiuni” şi „abuz”, lucruri care se încearcă a fi „instituţionalizate” în şedinţa Consiliului Judeţean de astăzi. Şi, credeţi-ne, nu vorbim prostii (există înregistrări!).
Noua formă de administrare, o adevărată „afacere” pentru băieţii deştepţi
Dar, haideţi să vedem şi ce înseamnă noua formă de administrare pe care doreşte să o impună, prin „votul de saivan”, mafia PDL care conduce oraşul: În primul rând, Consiliul de Administraţie al Companiei de Apă va fi înlocuit cu un Consiliu de Supraveghere. Cu alte cuvinte, spre deosebire de membrii Consiliului de Administraţie, cei ai Consiliului de Supraveghere nu vor avea nici un criteriu de performanţă în contract. În plus, nu vor fi limitaţi, ca şi cei din Consiliul de Administraţie, la stabilirea indemnizaţiei, astfel că vor putea câştiga chiar şi mii de euro, lunar, din banii companiei. Dacă mai adăugăm că vor putea numi directori fără vreun concurs, credem că am spus tot despre adevăratele intenţii ale artizanilor (aşa ne place nouă să le spunem) schimbării de la Compania de Apă. Şi cireaşa de pe tort: mai sunt şi cele 120 de mii de euro, de la investiţii…
adica ce am inteles eu e ca vor sa puna hotomani noi
cum adica fara concurs? adica il numesc asa si gata? nici macar nu se prefac ca da examen? ca la privati, dar ei is pe bani publici
nimic nou in arad, nu stiu de ce va mai mirati de asa ceva? este ceva la ordinea zilei. Bun comentariu Dora, dar ideea este ca hotomanii de acum au restrictii, aia de vor ei sa ii puna nu au. Deci nu pun hotomani noi, pun hotomani mai mari si plus ca e si campanie electorala in 2016. Adica e nevoie ca pe banii nostri sa isi faca unii campanie electorala:) fainosag
Oare când se liniștește marele vizionar al Aradului ???
Primarul nostru iubaret si botoxat siii…… se va linisti cand d-ul general Coldea il v-a lasa din brate si DNA vine la el la portita cu un set de bratari…..Eu sper ca se va intampla si lucrul acesta odata!!!!Atunci o sa ne miram de cea ce a facut IMPOSTORULsi PARVENITUL acesta…..
in sfarsit un articol de presa pe un site de stiri
La Puscarieeeeee !
unde-si baga Gogu coada……… asa se intampla!
prostii astia de consilieri vor face coada la DNA
Cat de imbecil sa fii sa schimbi modul de organizare al companiei prin Hot de CJ? Daca se citea putin legea vedeau ca societatea isi alege modul de organizare. Ei puteau schimba modul de administrare din unitar in dualist in termen de 6 luni de la modificarile legislative adica undeva in 2014. Plus ca Statutul nu il schimbi asa usor. Totusi sunt niste proceduri care dureaza. Deci sa vina mascatii
ginditi mai intii la cei 7 directori cu salarii astronomice si cu firme private in acelas domeniu poate ca a venit scadenta
Dar la „marele primar” nu te gândești? El nu are nimic, sau …..?
Domnilor consilieri judeteni, necunoasterea legii nu te absolva de respectarea ei, par exemple legea 31/1990!