DEZVĂLUIRI/ Comunitatea baptistă din Arad, ZGUDUITĂ din TEMELII! Acuze de ÎNŞELĂCIUNE şi nu numai la MARANATA (I)

DEZVĂLUIRI/ Comunitatea baptistă din Arad, ZGUDUITĂ din TEMELII! Acuze de ÎNŞELĂCIUNE şi nu numai la MARANATA (I)

Comunitatea baptistă din Arad este măcinată de ceva vreme de un scandal care îl are în centru pe cel puţin unul dintre pastorii de la Biserica Creştină Baptistă Maranata.
Dincolo de armonia care pare a domina întreaga comunitate baptistă se ascund lucruri grave, mergând până într-acolo încât există mari semne de întrebare cu privire la ceea ce s-a întâmplat cu anumite sume de bani.
În plus, oameni de la care te aşteptai mai puţin (veţi vedea, în cele ce urmează) au comportamente abuzive, sunt caracterizaţi de vulgaritate, violenţă şi calomniază, lucruri menite să zdruncine puternic încrederea comunităţii baptiste în cel puţin unul dintre pastorii Bisericii Creştine Baptiste Maranata.
Cel mai vizat de acuze este Daniel Cojiţă, cel despre care un grup de pastori, aflaţi acum la pensie, afirmă că „i-a crescut o casă deși salariul nu i-ar permite să-și construiască nici măcar un bust”.
Într-un final, s-a ajuns la o plângere penală, aflată în atenţia procurorilor.
Despre toate acestea, însă, într-un articol viitor. Astăzi, ne limităm la a publica – în exclusivitate – doar o scrisoare, a mai multor pastori pensionari, sătui să vadă cum biserica pe care au slujit-o este erodată din interior.

Către comunitatea păstorilor neoprotestanți și nu numai…
Suntem un grup de păstori, aflați de-acum la pensie, care, din considerente care țin mai mult de conduită morală decât de valorile în care credem, ne vedem nevoiți să vă facem cunoscut pe cale publică faptul că, urmare a refuzurilor repetate a celor implicați de a lua în discuție situația pe care urmează a o prezenta, am decis să înaintăm o plângere penală împotriva lor, acuzându-i de înșelăciune. Am făcut-o în mod conștient pentru că din acțiunile amiabile intreprinse până la momentul când am observat că atitudinea lor este una de respingere totală a rezolvării conflictului, care deja a prins astfel contur. O facem și pentru a atrage atenția celor care se încred mai mult în cuvântul oamenilor decât în Cuvântul lui Dumnezeu și bazați pe texte ce vorbesc despre lupi răpitori care se „vor vîrî printre noi și care nu vor cruța turma”, dovedindu-se din plin iubirea lor de sine și de bani. De asemenea noi credem că ceea ce s-a întâmplat este ca rod al nevegherii noastre, convinși fiind, că deciziile luate, chiar dacă peste ele s-au așternut mulți ani, nu au cum să nu fie respectate din moment ce, cei incriminați au folosit și continuă să o facă, amvoanele bisericilor noastre. Astfel de oameni nu credem că mai au ce căuta printre dumneavoastră, păstorii din România pentru că ei pun o pată pe întreaga comunitate.
În fapt este vorba despre o înțelegere între o biserică din Statele Unite și Biserica Maranata prin care prima se obligă la suportarea cheltuielilor prilejuite de deplasări, a mai multor păstori pentru o mare perioadă de timp. De la bun început s-a reținut din sumele alocate fiecăruia un procent de cca 30%, fără vreun motiv anume, dar cu promisiunea că la sfârșitul perioadei de sponsorizare, întreaga sumă reținută va fi înapoiată necondiționat. Cum aceasta a încetat de ceva vreme, noi am solicitat conducerii administrative să-și onoreze promisiunea, moment în care am constatat că am fost mințiți. Pentru fiecare suma nu a fost o exagerare dar permitea să ne deplasăm și să facem serviciile așa după cum sunt ele rânduite. De foarte multe ori însă ea nu era acoperitoare și trebuie să spunem că a fost nevoie și de eforturi suplimentare. Nu ne-am plâns, și nici acum nu o facem într-un mod revendicativ, ca posesori care nu suportă paguba, dar fiind vorba de frați de-ai noștri nu înțelegem să acoperim greșeli și să spunem răului, bine. Vedem că cel puțin unuia dintre ei, Cojiță Daniel, i-a crescut o casă deși salariul nu i-ar permite să-și construiască nici măcar un bust, pe care probabil și l-ar dori. Tot asupra lui sunt suspiciuni de necinste mai vechi, de prin Oradea, iar faptul că nu a vrut să audă nimic despre angajamentul vechi, ne confirmă că omul nu are nici un fel de teamă de Dumnezeu. Ne scapă total, cu privire la acest Cojiță Daniel, ideea pentru care el a fost ordinat păstor al Bisericii Maranata pentru că, în aprecierea noastră, nimic nu-l califică la o astfel de slujbă. Vulgar în exprimare, conflictual în mesaj și de foarte multe ori abuziv, chiar și cu copiii. Se cunoaște episodul când a pălmuit în plină stradă un copil de la orfelinat, pe motivul unor emoții scăpate de sub control. Sau când și-a permis calomnierea celorlalte culte neoprotestante chiar de la amvonul bisericii. Ori unor astfel de oameni trebuie să avem cu toții responsabilitatea blocării lor în starea lor de neputință sau de răutate.
În plângerea penală, înregistrată la Parchetul Arad sunt scrise toate detaliile și nominalizați toți cei care au cunoștință despre această faptă. Noi nu dorim decât ca adevărul să fie spus, și cei care s-au folosit de diferențele reținute altfel decât s-a stabilit, să răspundă și totodată comunitatea păstorilor să se scape de ei, pentru că făcând astfel, ei dovedesc că nu sunt dintre ai noștri. 
Iată de ce vă scriem aceste rânduri cu convingerea că fiind o excepție veți judeca dumneavoastră dacă astfel de atitudini sunt conforme cu statutul nostru sau mai precis cu învățătura Domnului Isus Christos. La fel de adevărat este și faptul că sunt printre cei care conduc Uniunea Baptistă oameni care cunosc deja ceea ce noi vă supunem judecății, dar prezența lui Cojiță în continuare în fruntea Bisericii Maranata ne fac să credem că el se bucură și de o susținere cel puțin curioasă.
Semnează pentru toți,
Galea Mircea

De remarcat, că aşteptăm şi vom publica fără nici un fel de rezerve şi explicaţiile pe care vor dori să le ofere opiniei publice cei incriminaţi de scrisoarea publicată de noi.

UPDATE/ Daniel Cojiţă neagă acuzaţiile
Pastorul Daniel Cojiţă ne-a contactat telefonic şi a negat acuzaţiile care i s-au adus. Acesta a precizat că va reveni cu o poziţie a Bisericii Creştine Baptiste Maranata în ceea ce priveşte afirmaţiile din scrisoare.

  1. banu = ochiu dracului. de aici vin toate nenorocirile in lume

    Raspunde
  2. javascript:alert(‘Hello, World’);

    Raspunde
  3. Super tare stirea.Si ati aflat de la Daniel Filip?

    Raspunde
  4. Ca sa fi pastor pensionar, trebuie sa fi fost vreodata pastor…daca esti unu care se baga in seama pe la sate si oamenii il iau in serios, nu inseamna ca e pastor.

    Raspunde
    • Si de unde iese prostia asta cu cioban pardon pastor pensionar?????

      Raspunde
    • Andra sustine-i pe cei de la oras care fe=ura banii pastorilor de la tara din sponsorizari care schimba masinile ca rromi caii.un pastor pensionar a trebuit sa munceasca tot timpul ca sa poata sa se deplaseze ca cei de la maranata sa poata fura si apoi mintii ca o sa primeasca cei 30% inapoi.pe cine sustiiAndra aceea esti .

      Raspunde
  5. Al drecu’ cu pocaitii astia

    Raspunde
  6. LA PUSCARIE , Cojita la puscarie !!!!

    Raspunde
  7. E TRIST CA IN SANUL UNEI COMUNITATI CA SI A NOASTRA SE PETREC ASTFEL DE LUCRURI.

    Raspunde
    • Atentie, nu ii vorba de Comunitatea Baptista de Arad, ci Comunitatea Baptista Valea Crisului Alb.

      newsar, multumim pentru dezinformare…

      Cu siguranta o sa cred restul stirii cand nici macar pt titlu nu v-ati sinchisit sa va documentati…

      Raspunde
      • Nu e vorba de instituție ci de comunitate creștină, ca atare. Lucrurile astea contează doar în mintea celor care se cred buni. ”La noi nu se întâmplă, doar la alții…”

        Raspunde
      • La ce te poti astepta de la un ziar de scandal!!!
        Ha Ha!

        Raspunde
      • stimate anonim M.P., te asigur ca este vorba despre comunitatea baptista din Arad. Majusculele au rolul lor, daca ai invatat sa citesti. Nu cred ca noi le-am folosit, spre deosebire de tine. Articolul face referire la comunitatea baptista aradeana in general, ceea ce cred ca ai inteles, dar ai vrut sa o dai pe aratura. Iar daca n-ai inteles, atunci nici nu vei intelege vreodata…

        Raspunde
  8. E trist ca voi ati inchis ochii la toate lucrurile alegand un astfel de pastor !!!

    Raspunde
  9. Orice om cu capul pe umeri citeste un asemenea articol ar trebui sa deduca faptul ca se incearca denigrarea si batjocorirea unei biserici si a unui pastor, asa ca n-ar trebui sa va agitati prea tare.
    Se stie ca dupa moartea lui Dorel Popa s-au ridicat fel de fel de specimene care doreau sa fie bagati in seama si sa conduca, insa nu stiau bine ce-i cu ei pe lumea asta.
    Sunt convinsa ca cei ce n-au fost bagati atunci in seama, stau acum in spatele acestei „stiri cutremuratoare”.

    Raspunde
  10. Nu va bazati pe faptul ca scrieti ca si anonim si nimeni nu va stii cine sunteti deoarece toate site-urile memoreaza ip-ul de unde s-a trimis fiecare mesaj. In cazul in care una din persoanele mentionate aici considera ca i-a fost afectata imaginea, poate apela la justitie si in acest caz, administratorul site-ului va fii obligat sa ofere toate informatiile legate de articolul respectiv, inclusiv ip-urile.
    Deci, cei care nu ati avut curajul sa spuneti ce ganditi oamenilor in fata, mai bine taceti, decat sa aveti mai tarziu probleme.

    Raspunde
    • @Iosif Din scrisoare si din stire se intelege ca a fost inaintata Parchetului o plangere penala si abia apoi a fost trimisa scrisoarea. Deci, care-i treaba cu asa-zisul anonimat? E clar ca oamenii nu-si ascund identitatea.

      Raspunde
  11. Oricare ar fi adevarul, abordarea este penibila, si denota lipsa de respect fata de valorile pe care probabil, sustineti ca le-ati predicat in activitatea d-voastra de pastori.

    Raspunde
    • Frate Viorel despre care respect vorbesti? Amabilitatile ieftine nu ajuta la nimic,unde este respectul pentru Dumnezeu? , pentru Cuvantul Domnului, pentru sfintenie, pentru biserica, pentru parinti, pt bunici,pt martiri. Dumneata vorbesti de respect pt un om corupt doar pt ca ii pastor? Trezeste-te si priveste tabloul intreg. Asa trebuie sa fie un pastor?…. Sa fi binecuvantat.

      Raspunde
    • Intr-o comunitate crestina in sensul autentic, nu aceasta este calea de a rezolva anumite nedreptati .Este adevarat ca ne-am obisnuit sa ne hranim cu gunoaie,dar acest lucru este anormal daca avem ca reper valorile Scripturi.

      Raspunde
  12. Cine este acest Galea? In comunitatea baptista nu s-a auzit despre el?

    Raspunde
  13. Daca este Galea care a locuit pe la Podgoria, cu o gramada de copii, nu-l bagati in seama.
    Nu este vrednic de crezare.Este un frustrat.

    Raspunde
    • Poți sa nul bagi în seama când publica o asa scrisoare, cine ia dat crezare sa publice aceasta scrisoare pana nu are fratele pastor drept la replica ,asa a făcut și cu fr Pustan, rușine celor care a acceptat publicația aceasta pana nu e cercetata cauza și atunci da publicați doar dacă este adevarat , nu ne faceți de rușine poate degeaba .

      Raspunde
    • aurica esti invidioasa ca nu ai tu atatia copii?pentru ca nu ai putut:))

      Raspunde
  14. Decat sa ma iau dupa nenea Galea mai bine ma impusc si imi dau foc in acelasi timp. De ce nu scrie nimeni cine este acest om?

    Raspunde
  15. Daca este adevarat frate Galea ,e clar ca s-a epuizat calea amiabila,intareste-te si imbarbateaza-te caci curajul este o calitate si nu frica. Este trist ca cei de la conducerea uniunii stiu si nu fac nimic,pentru ca ei sunt orbi spirituali si corupti la randul lor. Ei nu iau in seama pt ca sunt prea comozi si prea lenesi spirituali. Sunt doar niste caini tolaniti in loc sa fie niste pastori adevarati. Isaia 56:9,10. Du-ti lupta pana la capat frate Galea, nu te lasa intimidat. Slujitorii trebuie sa fie oameni integri.

    Raspunde
  16. sa limpezim lucrurile foarte simplu .

    Cine este Galea Mircea ? ce a facut el mai exact ? a fost pastor , usier ..etc ? am cautat pe google si nimica !!

    Cine sunt acesti pastori pensionari !!?! trebuiau sa isi dea numele clar sa stim toti pe fata nu cu abureli de copii mici !!

    Daniel Cojita are nu stiu ce vila!! auzi mai mai ,aia ii vila !? poate o casa simpla cu 3 camere in rosu , ce tot se chinuie de vreo 7 ani si ii numai in rosu !! mai are de bagat o caruta de banii… !!

    Daca Daniel Cojita a facut ceva nepotrivit va fi pedepsit si de lege si de Dumnezeu , asta ii clar , dar pana atuncea nu veniti cu asa abureli neclare !!

    Raspunde
  17. Nu va supărați domnilor „jurnalisti” dar aceste „dezvăluiri zguduitoare” va descalifică rău de tot! Tot stau și privesc cum puteți sa lansați asemenea inepții fără sa verificați sursa (de la Maranata nu prea sunt pastori pensionari!!!), sa solicitați punctul de vedere oficial al bisericii (fiind o instituție care are dreptul de a-și face cunoscut punctul de vedere). Dacă toți retardații va trimit scrisori explozive le publicați pe toate? Sunteți penibili!

    Raspunde
    • Pana la urma nu este doar o scrisoare, este o plangere penala activa care este publica !

      Raspunde
      • Oricine poate suna la Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad (0257 – 235153) sa intrebe ce dosare sunt active.
        La data de 30 Decembrie 2014, singur dosar activ in care apare numele „Cojita”, este o declaratie de pierdere de act de identitate din 2008.
        Colegii jurnalisiti de la newar.ro au esuat sa faca verificare de informatie înainte de a publica aceasta acest articol
        Cojita, acum poti sa-ti faci vila din banii pe care ii iei daca dai in judecata pentru calomnie newsar 🙂

        Marcel Teoader, Jurnalist (student)

        Raspunde
  18. Galea Mircea = un frustrat care SE DĂ mare păstor bazându-se în seamă cu japca, DIVORȚAT și căsătorit cu una cu „nește” zeci de ani mai tânără, familia praf la fel ca el. Asta v-a furnizat știrea bombă. Sunteți la fel ca el!

    Raspunde
  19. Halal pastori cei care au dat in judecata pe Daniel Cojita. Aia nus pastori pocaiti, sunt niste pacaliti farisei! Vai de ei astfel de pastori. In frunte cu cel care semneaza scrisoarea. Rusine sa le fie!
    Pensionarii cand nu au ce face, fac probleme altora.
    Dumnezeu a facut v’a trimis in lume nu pentru a face probleme altora, ci pentru a elimina problemele din lume.

    Raspunde
  20. Semneaza preasfantul afemeiat Galea Mircea.
    Ca sa nu zic altfel.

    Raspunde
  21. Mircea Gala nu a fost niciodată pastor, el de meserie este zugrav, dar nu contează meseria, ci faptul ca nu este vrednic de luat în seama.

    Raspunde
  22. nu exista pastor care sa-si poata justifica averea

    Raspunde
  23. Daca traia DORU n-ati fi miscat unul in front;acum toti sunte-ti viteji sau mai bine zis vreti sa face-ti pe vitejii;e prea mic capul la unii din voi pentru palaria pe care vreti sa o purtati.
    -Mai bine l-ati chema pe DANIEL NEGREA sa va cante cantarea:
    -”Chiar daca vantu a vrut in zbor,in turme-n sa ne imparta,
    -Dar tot o cale, tot un dor si tot un duh ne poarta,
    -Chiar daca azi pe orice plai sunt oi imprastiate
    -Dar toti un staoul sus in rai si un PASTOR au toate”.
    -DUMNEZEU sa va lumineze mintile.Amin.

    Raspunde
    • TOZI PASTORIN VOR FI JUDECAZI IN FAZA TROMULUI SI VOR PRIMI RASPLATA DAR DACA AVEZI DOBEZI SIGURE STOPAZI TOT RAÚL SI NECINSTEA PT CA VA FACETI DE RISUL LUMI

      Raspunde
  24. Nu-l cunosc pe Galea si nici nu ma interesează cine este. El spune niste lucruri si asupra acestora ar trebui sa fie comentariile. Replica lui Cojiță este una de șmecher. El vrea să atragă Biserica în a da un răspuns la acuzațiile care i se aduc lui personal. Tipic de laș.

    Raspunde
    • E timpul ca acuzatorii sa aduca dovezi si acuzatii sa de raspunsuri la devezile aduse . Apoi putem judeca care are dreptate! Pana atunci rezistati temptatia de a judeca.

      Raspunde
    • YAHWE DUMNEZEUL lui Avraam, Isaac(nu Ismael) si Iacov(Israel) si atat. EL ESTE SINGURUL DUMNEZEU ADEVARAT!!!!!! allah este satana si Mahomed trimisul lui allah

      Raspunde
  25. Allah e Mare!

    Multumesc domnilor pastori pensionari pentru ati dovedit ca Allah e adevaratul Dumnezeu! Multumesc ca deschideti ochii la acesti oameni la credinta adevarata!
    Alaturativa fostilor pastori baptisti din maranta la Moscheea lui Suleyman Magnificul, Timisoara!

    Allah e Mare! Allah e Dumnezeul adverat!

    Raspunde
  26. asta cu Allah… esti lud 🙂

    Raspunde
    • Allah is Great!
      Islam is the true faith.

      Raspunde
      • Sunt 90% sigur ca aceasta „dezvaluire zguduitoare” are de a face cu lupta pentru putere. Parerea mea e ca acesti fosti pastori au pierdut alegeri in conducere (ori au fost dati afara) si acum ca au pierdut, incep sa joace murdar. (e cineva din Maranta care are detalii?)
        Din acest motiv eu si familia mea am decis sa nu mai mergem la biserica. Noi urmam pe Dumenezeu in felul nostru ca sa evitam toata drama asta de tip telenovela. Dar, voi stiti ce e mai bine pentru voi si familia voastra- asa ca, evaluati si decideti.

        Cu drag,
        crestin (fost penticostal)

        Raspunde
        • Nu a fost nici un pastor dat afară. Pur si simplu nu au fost ajutați cu nimic la biserici unde nu au avut de câștigat. Interesează-te înainte sa vorbești. Vorbiți voi in pula mea in necunostinta de cauză.

          Raspunde
      • allah is a lier! YHW is true GOD! GOD OF ISRAEL! YAHWE! Islamism is satanism!

        Raspunde
  27. Prostii sunt facuti ca sa le mearga bine smecherilor.
    Ce diferenta este intre cei ce ling moaste si cei ce nu vor sa auda ca sunt furati? Dumnezeu sa va binecuvanteze si pe unii si pe altii.

    Raspunde
  28. Bravo Galea Mircea, oricine ai fi.

    Raspunde
    • AVC, suntem aproape in anul 2015! Să vă fie rușine că vă referiti la domnul Galea Mircea într- un terment asa de extrem de bigot!
      Domnul Galea Mircea, din partea tuturor homesexualilor din Romania, vă rugăm să continuati să fie un gay român mândru!

      The Romanian Gay Rights

      Raspunde
    • La Cluj tot centrul e plin de second-handuri ale pocaitilor. Nu exista nici un magazin normal – mai e o cofetarie mica, un magazin de decor interior si baruri; in rest nimic, pe 4 strazi ce inconjoara PiataUnirii decat second hand unul langa altul ; pe toate strazile care pleaca de aici, spre gara, bd Eroilor, Motilor e cate un singur magazin normal, in rest second-handuri. Macar centrul istoric eliberati-l de mizeriile de zdrente mirositoare. E jenant, umilitor. De ce nu faceti un adapost astora in afara orasului?

      Raspunde
  29. Toata comunitatea romana gay- alaturativa si sustineti pe crestinul gay – #GaleaMirceaGay
    Aratati tuturor romanilor ca putem fi gay si crestini in acelasi timp.
    The Romanian Gay Rights

    Raspunde
  30. ce va tot eschivati atata?toata lumea stie cine sunt si cu ce se ocupa ”neoprotestantii”.toti,fara exceptie s-au ”pocait”sperand la teancurile de dolari si la excursii in america.ei,asa zisii pocaiti nu au nimic in comun cu crestinismul autentic..apostolul Pavel spunea despre ei ca sunt ca niste morminte.frumoase pe din afara dar pline de putreziciune pe dinauntru.se dau romani dar ei batjocoresc tot ceea ce inseamna roman si orthodox.ar trebui un referendum.mai mentinem sau nu asemenea secte in orasul nostru.

    Raspunde
  31. Il cunosc pe pastorul Cojita foarte bine. Am fost colegi la seminar timp de 4 ani si ne stim bine. Nu pot spune ca suntem prieteni apropiati ci colegi in acelasi jug. Pot afirma insa cu certitudine ca Daniel Cojita nu a fost niciodata un hoț si de asemenea niciodata nu l-am auzit vorbind vulgar asa cum afirma scrisoarea de mai sus. Are calitati si defecte ca orice om, insa hotia si vulgaritatea nu l-au caracterizat niciodata. Dezmint toate acuzele aduse pastorului Cojita, ca unul care sunt in cunostinta de cauza si de caz. păstor Marius Gabriel Lucan

    Raspunde
    • Și acolo unde ați învățat împreună nu v-a spus nimeni că nu E BINE să te pui chezaș pentru altul? Mai încet cu mobila pe scăr
      Un om căruia i se aduc la o vreme astfel de acuzații, și care nu înțelege ca măcar până la elucidarea lor să stea deoparte, din bun simț, spune multe. Lăsați-i pe cei care vor trebui să probeze s-o facă, iar dacă nu pot, îmbrăcați-l cu aur pe Cojiță. Până atunci ar fi bine să vă abțineți în a-l lăuda. Faptele oamenilor vin în urma lor, dar cei ce se grăbesc să pună mâinile peste unii se fac părtași păcatelor lor. Nu scrie cam așa, domnule absolvent de semninar?

      Raspunde
      • Domnule „postor pensionar” (aka XXX), aduceti dovezi si numai atacati personal pe oricine care zice diferit de cat tine!

        Raspunde
        • pastori pensionari ,ce nume frumose are acesti frati nu ati vrea sa veniti in slujba inapoi si sa aveti si pensie si salar ? inde sunt numele voastre de ce nu aveti numele scrise la sfarsitul scrisori ??? sa fie mai credibila scrisoarea ,,, scrie in Biblie ca acuzarea sa fie sustinuta de 2 sau 3 martori unde sunt acesti martori ?

          Raspunde
  32. se mai intampla si la „baftisti” hehehe ii smereste Dumnezeu si pe ei

    Raspunde
  33. Câteva adevăruri aici:
    http://cbvca.ro/biserici/

    La poz. 38 este recunoscut ca pastor pensionar semnatarul.

    Raspunde
  34. Ma simt datoare sa nu tac si sa spun lucruri care sustin cele scrise in aceasta scrisoare… s-a spus ca Daniel Cojita a facut lucruri asemanatoare la Oradea. Eu am facut parte din ecchpa pe care o conducea el in cadrul unei fundatii crestine, am lucrat impreuna un an, si pot sa spun ca el se purta violent cu copii cu care lucram, vorbea urat cu cine nu-i placea si cand s-a descoperit ca lipseau bani din ceea ce i s-a incredintat pt proiect el a fost dat afara si s-a mutat la Arad. M-am mirat mult cand am auzit ca este pastor si ma gandesc acum daca era corect sa spun atunci aceste lucruri. Si le spun nu ca sa-i fac rau, nu-i doresc raul dar uite ca ani m-ai tarziu biserica si Numele lui Dumnezeu sufera din cauza unui om si nu asta e voia lui Dumnezeu. Eu cred ca tb inlaturat tot ce impiedica ca biserica lui Dumnezeu sa creasca si sa glorifice Numele Lui
    PS”rog frumos pe cei care nu cunosc nimic despre caz si in special cel cel scare scrie sub numele le ARADEAN, sa se abtina de la cuvinte nefolositoare…

    Raspunde
    • probabil cel care se semneaza „aradean” e de fapt numitul Cojita. acum decojit de tot!

      Raspunde
    • bai fraiero cojita are 2 copii si eu nu am vazut sa ii bata sa u sa vorbeasca urat cu ei
      stiu foarte bine ce vorbesc

      Raspunde
    • cine te crede daca nu ai curajul sa te semnezi cu nume si pronume? Numai cei fara coloana vertebrala, cei care mint etc. nu au curajul sa se semneze. Pe de alta parte, daca ar fi adevarat, faptul ca ai tainuit pana acum, din punct de vedere al Justitiei esti complice! Ai primit si tu ceva de ai tacut pana acum?

      Raspunde
    • @Vera: Draga doamna, inainte sa scrii ceva, citeste de 2 ori ca sa nu arati cat de analfabeta esti!
      Pocaieste-te ca sa nu arzi si tu in focurile iadului, impreuna cu cei care stiu sa arunce cu pietre pentru ca ei sunt „perfecti”!

      Raspunde
  35. Nu vreau sa cred ca cel care este azi pastorul biserici crestine baptiste MARANATA Arad , este acuzat de aceste fapte , daca il iubeste pe Dumnezeu si este in slujba adevarului nu ar trebui sa fie aparat de noi oamenii . ,Dumnezeu va face dreptate .Sunt totusi surprinsa de cele spuse de „Vera” si daca este asa ar trebui sa dea macar dovada de respect pentru cei pe care ii pastoreste si printr-un act de curaj si demnitate sa se aotosuspende din functia pe care o detine in biserica.

    Raspunde
  36. am avut si eu de-a face cu pastori sectari corupti si spagari, mai rau ii vedeam si pe la televiziuni pastorind prostimea…religia si coruptia nu se prea inteleg si de obicei iese scandal cu injuraturi amenintari si batai

    Raspunde
  37. Galea Mircea chiar el 30 decembrie, 2014, 12:09 am
  38. Da…mai lipseste mircea badea aici…in rest toti si-au dat cu parerea.
    Mai e cineva?

    Raspunde
  39. Ce atata agitatie , stirea lu peste , pe mine ma intereseaza de ce strazile laterale nu sunt dezapezite , acest lucru se intampla an de an. Astept sa vad cand se incepe lucrul !!!!!!! Bine facut!!!!

    Raspunde
  40. citind scrisoarea asa autonumitilor ” pastori pensionari”, nu pot sa nu remarc asemanarea izbitoare a stilului scrisorii cu cele din perioada anilor ’50, ai epocii anei pauker. Si venind mai aproape ..seamna izbitor cu felul de anchete promovat la postul antena3!!( parca am vazut postul vizionat si la…sau mi s-a parut??…). Mizerii insirate fara nici o noima …fara dovezi si fara acoperire in fapte.Parca ii aud pe corifeii denigrarii de la postul mai sus amintit. Si banuind cine e in spatele acestei scrisori….vreau sa le reamintesc ca ceea ce fac ei nu are nici o legatura cu lucrurile spirituale cu care completeaza ravasul denigrator. Nu sunt unul care-l perie pe fratele Daniel, dar singurul judecator e Dumnezeu. Domnule…. care te lauzi cu cunoasterea legilor …care te ascunzi in spatele unor anonimi….nu uita…Dumnezeu e singurul care da astfel de verdicte. Grozav lucru este sa cazi in minile Dumnezeului Celui viu.

    Raspunde
    • Fr Popovici, subscriu la ce ati spus! Si ca sa vorbim as cum vorbeste Scriptura, acesti `minunati` pastori pensionarii care nu au curajul sa-si asume ce spun cu nume si prenume sunt cum ziceam conform Scripturii `oameni de nimic`. Imi asum ce spun mai ales ca sunt din Marnata si presupun ca acesti `pastori` sunt din aceasta biserica. Nu tin partea lui Dani Cojita si el are parte lui de clarificare cel putin fata de biserica.

      Raspunde
  41. si pentru specialistii in gramatica…imi asum greselile facute .

    Raspunde
  42. Peste tot este asa sunt cazuri mult mai grave la penticonstali este caz de camatarie si era pastorul cu fiul sau si multe cazuri de frauda ,filiala de la arad a fost chematii sa decida inpotriva lor dar s-a intamplat invers cel ce a reclamat a fost pus deoparte.Nu mai este pocainta de demult

    Raspunde
    • Biserica evanghelică (batistă penticostala) traieste o apostazie,fapte de coruptie morale si spirituale in sanul clasei pastorale,pot sa dau nume si date suficiente din ambele tabere.Raspunsul tipic si bolnav este( el raspunde sau Domnul va judeca si nu noi)probabil stiu ei un verset ascuns pe care noi nu-l cunoastem.Biserica trezestete.Biblia are solutia cand un pastor ajunge corupt si dezonoriaza numele. TREZEȘTE BISERICA TREZEȘTE BISERICA TREZEȘTE BISERICA.

      Raspunde
  43. Ancheta Sociala

    efectuata la domiciliul Persoana COVACIU RADU
    din VIRCIOROG–– satul VIRCIOROG–––-
    bloc––––etaj––––ap––––-

    SITUATIA FAMILIA
    1.Date pentru stabilirea identitatii persoanei
    -Numele si Prenumele–––COVACIU RADU
    -Data si locul nasterii–16.07.2016, VIRCIOROG
    -Prenumele tatalui si al mamei- MARIOARA
    Domiciliul VIRCIOROG.
    -Locul unde se afla persoana la data intocmiriianchetei sociale–
    ––––––––––––––––––––––––––––
    2.Date despre stabilirea identitatii parintilor
    -Numele si prenumele tatalui-
    -Varsta tatalui-
    -Ocupatia tatalui-
    ––––––––––––––––––––––––––––
    -Numele si prenumele mamei DECEDATA
    -Varsta mamei-
    -Ocupatia si domiciliul mamei-
    –––––––––––––––––––––––––––-
    3.Date privind familia din care face parte persoana
    Numitul COVACIU RADU are domiciliul in sat Virciorog,
    com.VIRCIOROG JUDETUL BIHOR, nu detine casa de locuit,
    a fost crescut la Casa de Copii si abandonat de
    parintii.Nu beneficiaza de ajutor social.
    ––––––––––––––––––––––––––––-
    ––––––––––––––––––––––––––––-
    ––––––––––––––––––––––––––––-
    SITUATIA ECONOMICA
    4.Bunuri mobile si imobile
    -Nu detine nici un fel de bunuri mobile sau
    -Alte venituri Nu are
    –––––––––––––––––––––––––––––
    -Locuinta Nu detine
    –––––––––––––––––––––––––––––
    SITUATIA SANITARA
    -Starea sanatatii membrilor familiei, Numitul este bolnav de
    epilepsie compus adeverinta medicala nr.308 din 27-01-2016.
    ––––––––––––––––––––––––––––-
    ––––––––––––––––––––––––––––
    PROBLEME SOCIALE
    -Viciu de care sufara parintii-
    ––––––––––––––––––––––––––––
    ––––––––––––––––––––––––––––
    -Daca au antecedente penale Nu este cazul,
    –––––––––––––––––––––––––––-
    –––––––––––––––––––––––––––-
    -Comportarea in societate buna
    –––––––––––––––––––––––––––
    Preocuparea parintilor faca de persoana Nu este cazul
    ––––––––––––––––––––––––––-
    ––––––––––––––––––––––––––-
    -Comportarea persoana in cauza Buna
    –––––––––––––––––––––––––––
    –––––––––––––––––––––––––––
    CONCLUZII SI PROPUNERI
    Avind in vedere ca numitul COVACIU RADU nu
    detine bunuri pe raza comunei Virciorog.
    Am eliberat pentru spre a servi la Bisericii.
    –––––––––––––––––––––––––––-
    VIRCIOROG;22.06.2016
    Semnat si Aprobat de Primar
    si Secretar ?

    Raspunde
  44. Caini latra caravana trece. Ceva de genul asta s-a intamplat si la Sibiu; primul care i-a luat apararea Pastorului hot Tirla a fost chiar Presedintele Tipei , Vicele de pe atunci Ardelean si Secretarul Gurau. Este un proverb: Corb la Corb nu-si scoate ochii.

    Raspunde
  45. Frustrati sunteti voi aici!

    De Aurica ce se mai stie?

    Tot frustrata este ?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.