DGASPC vine în sprijinul persoanelor cu dizabilități. Evaluarea acestora poate fi efectuată la domiciliu

DGASPC vine în sprijinul persoanelor cu dizabilități. Evaluarea acestora poate fi efectuată la domiciliu

Pentru a veni în sprijinul nevoilor beneficiarilor din județul Arad, respectiv a persoanelor adulte cu handicap, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad reamintește că evaluarea persoanelor cu dizabilități care sunt nedeplasabile poate fi efectuată la domiciliu, astfel încât beneficiarii cu o stare de sănătate degradată nu sunt nevoiți a fi transportați la sediul instituției pentru a fi evaluați de specialiștii Serviciului Evaluare Complexă Persoane Adulte cu Handicap.

„Deși legea conferă această posibilitate persoanelor cu dizbilități care solicită încadrarea într-un grad de handicap, din păcate, multe dintre acestea sau aparținătorii, membri ai familiei, nu cunosc drepturile conferite prin prevederile legale. Dorim să venim în întâmpinarea acestora și a prevenirii situațiilor inconfortabile de a pune pe drumuri beneficiarii care au oricum o stare alterată a sănătății din cauza diverselor afecțiuni grave de care suferă. În cazul persoanelor nedeplasabile, în baza scrisorii medicale şi a anchetei sociale, evaluarea complexă se va efectua la domiciliul/reşedinţa persoanei în cauză”, subliniază directorul DGASPC Arad, Erika Stark.

Cererea pentru evaluarea la domiciliu a persoanelor nedeplasabile a căror stare de sănătate s-a degradat de la momentul depunerii dosarului până la evaluare poate fi depusă la sediul instituției Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad, situat pe strada 1 Decembrie nr.14, Serviciul Evaluare Complexă Persoane Adulte cu Handicap, prin email sau prin fax.

Programul de lucru pentru preluarea acestor cereri este de luni până joi între orele 8.00-16.30 şi vineri între orele 8.00-14.00.

Printre atribuțiile specialiștilor din cadrul Serviciului Evaluare Complexă Persoane Adulte cu Handicap se numără efectuarea evaluării/reevaluării complexă a adultului cu handicap, la sediul propriu sau la domiciliul persoanei; întocmirea raportului de evaluare complexă pentru fiecare persoană cu handicap evaluată, recomandă sau nu recomandă încadrarea, respectiv menţinerea încadrării în grad şi tip de handicap a unei persoane, informează reprezentanții DGASPC. Întreaga documentație este înaintată apoi Comisiei Județene de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Grad de Handicap care analizează, aprobă sau respinge aceste dosare.

 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.