Dilemă mare la PNL: Ioţcu, inclus în Comitetul Executiv sau ANIHILAT de Falcă & Co.?

Dilemă mare la PNL: Ioţcu, inclus în Comitetul Executiv sau ANIHILAT de Falcă & Co.?

Va face sau nu parte Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, din Comitetul Executiv al PNL Arad? Iată o întrebare care este pe buzele multor liberali în aceste zile.

Potrivit informaţiilor noastre, atunci când s-ar fi discutat despre „excluderea” lui Nicolae Ioţcu din PNL, discuţia nu ar fi vizat, de fapt, îndepărtarea acestuia din partid, ci lăsarea lui pe dinafara Comitetului Executiv.
Se ştie că, din cauza faptului că a candidat împotriva lui Georghe Falcă la alegerile interne din PDL, Nicolae Ioţcu a fost pus pe linie moartă la partid de noua echipă de conducere. Mai mult decât atât, Gheorghe Falcă ar fi afirmat că îşi doreşte pe altcineva la conducerea Consiliului Judeţean Arad începând din 2016.

Portiţa Comitetului Executiv
După fuziunea cu PNL şi formarea noului şi marelui PNL şi la Arad, partidul va trebui să aibă un Comitet Executiv format din 32 de persoane desemnate de cei doi co-preşedinţi Gheorghe Falcă (ex. PDL) şi Ioan Cristina (ex. PNL). De drept, din respectivul comitet vor face parte, automat, parlamentarii şi şefii organizaţiilor (municipale, de femei etc.). Nu se specifică însă nicăieri că vor face parte, prin natura funcţiilor ocupate, şi preşedinţii consiliilor judeţene, aceasta fiind portiţa prin care, la Arad, Nicolae Ioţcu ar putea fi lăsat pe dinafara conducerii partidului. Desigur, el face parte din Biroul Permanent Judeţean, dar trebuie spus că respectivul for, unde se va merge pe paritate în ceea ce priveşte reprezentarea vechilor PDL şi PNL, va fi controlat (mai mult sau mai puţin!) de Comitetul Executiv.

Miza îndepărtării lui Ioţcu
De ce vor foştii lideri ai PDL să-l lase pe dinafară pe Nicolae Ioţcu este cât se poate de limpede: pentru că nu şi-l mai doresc candidat la şefia Consiliului Judeţean, alte persoane de la vârful partidului tânjind după respectiva funcţie. Ioţcu a declarat că va candida oricum, punându-i astfel în dificultate pe liderii partidului şi lăsând loc la destule interpretări. Din partea cui va candida?, este o altă întrebare care-i macină pe liberali în această perioadă. Va candida independent sau va fi sprijinit de o altă forţă politică? Sunt întrebări la care vom afla răspunsul, cel mai probabil, abia anul viitor.

Igaş îl susţine pe preşedintele CJA
Senatorul Constantin Traian Igaş, membru în Biroul Permanent Naţional al PNL, cunoscut ca un oponent al lui Gheorghe Falcă în partid, este de părere că, prin natura funcţiei ocupate de Nicolae Ioţcu, acesta ar trebui să facă parte din Comitetul Executiv al noului PNL Arad. „Alături de parlamentari şi şefii organizaţiilor, consider că din comitetele executive judeţene ar trebui să facă parte şi preşedinţii de consilii judeţene, aceştia fiind persoane care au fost validate prin vot. Categoric, Nicolae Ioţcu ar trebui să facă parte din respectivul comitet”, a declarat Constantin Traian Igaş pentru newsar.ro.

Ioţcu a spus că se doreşte anihilarea sa
De remarcat, că Nicolae Ioţcu a declarat zilele trecute pentru newsar.ro că Gheorghe Falcă, co-preşedinte al PNL, Iustin Cionca, prim-vicepreşedinte, şi deputatul Eusebiu Pistru doresc anihilarea sa în cadrul partidului. „Este de notorietate în interiorul partidului că Falcă, Pistru şi Cionca vor să mă anihileze”, a spus Ioţcu.

Ce va face Gheorghe Falcă?
Apanajul, dacă se poate spune aşa, desemnării membrilor comitetelor executive judeţene ale noului PNL le revine co-preşedinţilor de organizaţii, aceştia urmând să facă propuneri din rândurile partidului din care provin. Gheorghe Falcă şi Ioan Cristina îşi vor alege, astfel, echipele care vor forma, în proporţie de 65% (PDL) şi 35% (PNL), Comitetul Executiv al PNL Arad. Cum Igaş va face parte de drept din respectivul comitet, va proceda Gheorghe Falcă la desemnarea a încă unui oponent de-al său în echipa scurtă din fruntea PNL, sau îl va lăsa pe dinafară pe Nicolae Ioţcu? Cum vă spuneam, aceasta este întrebarea pe care şi-o pun, astăzi, mulţi liberali arădeni şi la care vom afla răspunsul cât de curând.

  1. iar agitati lucrurile. newsar sunteti agitatori sefi

    Raspunde
  2. Danule, asta e adevarul! Oamenii trebuie sa stie despre porcariile din fostul PDL. Totul a devenit o mare mizerie! Toti oamenii valorosi au fost indepartati! Au ramas gunoaiele!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.