Din 1 ianuarie se schimbă sistemul plăților cu CARDUL. Ce trebuie să știe românii

Din 1 ianuarie se schimbă sistemul plăților cu CARDUL. Ce trebuie să știe românii

Începând cu luna ianuarie a anului viitor, în România se va aplica o nouă directivă europeană care presupune o autorizare mai sigură a plăţii cu cardul online, măsură care va afecta toţi operatorii din sistemul de plăţi electronice.

Scopul noilor directive este în principal reducerea fraudelor prin adăugarea unui filtru de protecție în cazul plății online, 3D Secure, acesta fiind folosit deja în mod internațional.

Concret, este vorba despre pagina securizată în care tu îţi introduci datele cardului atunci când vrei să faci plata online. Iar după ce ai apăsat butonul plăteşte, următorul pas în cazul ING este să autorizezi plata prin aplicaţia mobilă HomeBank în următoarele 10 minute. Este important să nu se închidă pagina comerciantului în această etapă. Odată deschisă aplicaţia HomeBank, va apărea o notificare din ecranul principal, de la care trebuie să continui conform instrucţiunilor”, se arată într-un comunicat ING, însă măsura va fi luată în cazul tuturor băncilor.

Totodată, începând cu 1 ianuarie 2021 toate plăţile cu cardul efectuate la magazinele online din Europa, inclusiv România, vor trece prin fluxul 3D Secure şi autorizare a plăţilor cu minimum doi factori (ceva ce eşti – amprentă/face ID, ceva ce deţii – telefon/cartelă, ceva ce cunoşti – parolă/PIN), conform directivei europene.

ING anunţă că acest lucru înseamnă că unele tranzacţii ar putea fi respinse, în situaţia în care magazinul online de pe care vrei să faci cumpărături nu a implementat acest protocol de securitate.

Sursă: stiripesurse.ro

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.