Din cauza zăpezii şi a viscolului, o multitudine de sectoare de drumuri naţionale au fost închise. Ce nu trebuie să lipsească din AUTOVEHICULE

Din cauza zăpezii şi a viscolului, o multitudine de sectoare de drumuri naţionale au fost închise. Ce nu trebuie să lipsească din AUTOVEHICULE

Ministrul afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, le-a cerut prefecților ca în următoarele zile să fie în teren și să verifice personal modul în care se intervine în sprijinul cetățenilor. În acest sens, s-a decis închiderea drumurilor naționale din județele Constanța, Brăila, Ialomița și Călărași.

La decizia Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, precum și a Poliției Rutiere, preventiv, ca urmare a prognozelor meteo de înrăutățire a vremii, toate drumurile naționale din județele Constanța, Brăila, Ialomița și Călarași se închid.
Totodată, la această oră, din cauza zăpezii şi a viscolului, mai sunt închise următoarele sectoare de drumuri naţionale:
A2 – Bucureşti – Constanţa;
Judeţul Buzău: DN 2B – Buzău – Brăila; DN 22 – Râmnicu Sărat – Brăila; DN 2(E85) – Buzău – Râmnicu Sărat; DN 2c – Buzău – Slobozia;
Judeţul Giurgiu: DN 5 – Bucureşti – Giurgiu
Judeţul Vrancea: DN 2n – Bogza – Dumbrăveni; DN 23a – Gologanu – Ciorăşti; DN 23b -Măicăneşti – Ciorăşti;
Judeţul Galaţi: DN 24d – Tuluceşti – Limita Vaslui;
Judeţul Ilfov: DN 2 (e85);
Judeţul Tulcea: DN 22;

MAI recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum în zonele afectate. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, şoferii sunt sfătuiți să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.).

Menționăm că situația este în dinamică și trebuie luată în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe alte drumuri. În acest caz din autovehicul nu trebuie să lipsească haine groase, pături, alimente, apă şi unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto. În cazul în care traficul rutier se va întrerupe din cauza zăpezii, sfătuim conducătorii auto să oprească autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.

Pentru mai multe informații privind starea drumurilor din România, vă recomandăm să consultați informările Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române: http://politiaromana.ro/ro/info-trafic.

Foto: Facebook

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.