Directorul DSP Arad: „În trei zile avem peste 1.000 de pozitivi la Arad cât în două săptămâni în alte valuri. Să așteptăm până luni? Vaccinați-vă…”

Directorul DSP Arad: „În trei zile avem peste 1.000 de pozitivi la Arad cât în două săptămâni în alte valuri. Să așteptăm până luni? Vaccinați-vă…”

Peste 1.000 de cazuri noi de coronavirus în doar trei zile raporate la Arad, cam câte erau în două săptămâni în valurile precedente ale pandemiei.

Potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică Arad efectele măsurilor restrictive care vor intra în vigoare de abia începând de luni nu vor fi resimțite foarte curând. Drept pentru care singura soluție este vaccinarea cât mai multor persoane.

„Arad – azi 407 pozitivi ….am depășit cifra magică (400) după ce în ultimele zile am avut 393, 394 pozitivi…..în trei zile avem peste 1.000 de pozitivi la Arad cât in două săptămâni în alte valuri. Din aceștia o parte au nevoie de ATI…avem 37 de paturi și Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a depășit cu 12 paturi capacitatea plus 395 internați la Județean pe unde se poate… la Ineu 55, la Sebiș încă 20… și încă mulți bolnavi în containere sau acasă… Cu aceste valuri de pacienți nu ai cum să faci față… Ambulanțele…le auziți și voi non-stop…Să vorbesc de epuizarea colegilor nu mai are rost. Să așteptăm până luni? Nu știm ce mai putem aștepta. Măsurile restrictive chiar dacă se iau acum încă 14 zile cel puțin valurile de pacienți tot o sa vină… Vaccinați-vă…”, afirmă Horea Timiș, directorul DSP Arad.

Foto: Arhivă

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.