Disputele politice continuă în cadrul Consiliului Local Municipal. Grupul PSD-ALDE a rămas cu un consilier în minus

Disputele politice continuă în cadrul Consiliului Local Municipal. Grupul PSD-ALDE a rămas cu un consilier în minus

Disputele, acuzele și „aruncatul pisicii moarte în curtea vecinului” au continuat și astăzi, în cadrul celor două ședințe ale Consiliului Local Municipal, prima extraordinară, urmată de cea ordinară.

Încă de la debutul primei ședințe a început cearta, când edilul Gheorghe Falcă a spus, din greșeală, că declară deschisă ședința publică ordinară, în loc de extraordinară.

Liderul grupului PSD-ALDE, Beniamin Vărcuș, a anunțat că la o parte din proiectele de hotărâre ei nu voi participa la vot deoarece au cu un consilier mai puțin, lucru care ar fi în avantajul celor din opoziție. Astfel, în cazul unor proiecte de hotărâre unde este necesară întrunirea unui vot de două treimi din numărul total de consilieri în funcție, aceștia ar fi dezavantajați.

Acest lucru s-a întâmplat când a venit rândul proiectului privind aprobarea Studiului de oportunitate pentru fundamentarea și stabilirea soluției optime de gestionare a serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat. Vărcuș a avut un amendament în care a spus că grupul PSD-ALDE nu este de acord cu acest proiect, că despărțirea inițială a CET-urilor a fost greșeală și că acum deși se dorește o reunificare, este greu de realizat. Consilierul a declarat că proiectul este legal numai în proporție de 95%, spre iritarea celor „de la putere” și că ei își vor menține această părere până când administrația va veni cu o soluție mai bună.

Consilierul independent Marin Lupaș a afirmat și el că problema CET-ului este de fapt o dispută politică între PNL și PSD și că nu este normal ca arădenii să sufere din această cauză.

Într-un final, proiectul de hotărâre a trecut, cu 15 voturi pentru, 6 împotrivă și o abținere. Liderul grupului PSD-ALDE a intervenit și a spus că nu este normal, deoarece era necesar un vot de două treimi, iar ei erau cu un consilier în minus. Drept replică, viceprimarul Călin Bibarț, a spus că este vorba de numărul total de consilieri în funcție, deci votul este corect.

La finalul ordinii de zi a ședinței ordinare, se afla și proiectul de hotărâre numărul 281/2017 privind validarea mandatului de consilier local pentru Filip Flavius Emanuil, care urma să facă parte din grupul PSD-ALDE. Drept „răsplată” pentru neparticiparea la vot a acestora, sau din cauza altor interese despre care nu știm, grupul PNL (care este majoritar) s-a abținut de la vot, iar mandatul lui Filip Flavius Emanuil nu a fost validat, astfel că CLM a rămas cu un consilier lipsă.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.