DNA: 22 de persoane trimise în judecată în dosarul de corupție de la vămile Nădlac I și Nădlac II

DNA: 22 de persoane trimise în judecată în dosarul de corupție de la vămile Nădlac I și Nădlac II

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Timișoara anunță, într-un comunicat de presă, că au dispus trimiterea în judecată a 22 inculpați – un inspector al Direcției Generale Antifraudă Fiscală și 21 de polițiști de frontieră – în sarcina cărora a fost reținută săvârșirea unor infracțiuni de luare de mită și trafic de influență, comise în formă simplă și continuată.

Potrivit comunicatului DNA, în rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

1. În perioada august 2022 – ianuarie 2023, cei 21 de inculpați menționați mai sus, în calitate de agenți de poliție în cadrul punctelor de trecere a frontierei Nădlac I și II, în mod repetat, ar fi pretins și primit diverse sume de bani (până la 600 de euro), de la persoane care efectuau activități de transport călători dinspre Republica Moldova în țări ale Uniunii Europene și invers, fără a dispune măsurile legale pentru nerespectarea perioadelor de ședere în Uniunea Europeană de către cetățeni extra-comunitari.

2. În perioadele 10.08 – 29.10.2021 și 06 – 07.04.2023, inspectorul antifraudă, cu atribuții de control în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, ar fi pretins și primit de la două persoane suma totală de 1.200 euro pentru a-și trafica influența pe care ar fi pretins că o are asupra polițiștilor de frontieră români și maghiari și pe care ar fi promis că-i va determina să le permită acestora să tranziteze ilegal frontiera româno-maghiară cu obiecte susceptibile de a face parte din patrimoniul cultural național mobil (tablouri, statuete).

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiș, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

De remarcat, că în cauză procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

Trebuie spus că, anterior, procurorii anticorupție au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu un inculpat în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea unei infracțiuni de luare de mită, în formă continuată.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.