UPDATE/ DNA efectuează PERCHEZIŢII la Arad într-un caz ce vizează infracţiuni de CORUPŢIE

UPDATE/ DNA efectuează PERCHEZIŢII la Arad într-un caz ce vizează infracţiuni de CORUPŢIE

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Secţia de Combatere a Corupţiei, efectuează în această dimineaţă percheziţii într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în cursul anului 2014.

În urma obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, anchetatorii efectuează percheziţii domiciliare în 48 de locaţii situate în municipiul Bucureşti şi judeţele: Arad, Timiş, Cluj, Braşov, Sibiu, Argeş, Prahova, Suceava, Galaţi, Iaşi şi Constanţa, din care 20 sunt instituţii publice, iar restul sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.

„Perchezițiile de pe raza judeţului Timiş sunt efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arată într-un comunicat remis de DNA.

UPDATE/ Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş a fost ridicat şi dus la DNA pentru audieri. Tot acolo au ajuns şi un consilier judeţean şi 17 primari din judeţul Timiş.

Se pare că în Arad percheziţiile vizează depoul CFR Călători, anchetatorii descinzând şi la alte opt depouri, din Bucureşti, Braşov, Cluj, Iaşi, Ploieşti, Sibiu, Suceava şi Timişoara. Potrivit unor surse cele nouă depouri ale CFR Călători ar fi încheiat în mod ilegal contracte de furnizare de produse cu o firmă controlată de un apropiat al preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.