DNA pune SECHESTRU pe un apartament al lui Ponta, pentru recuperarea unui prejudiciu de 51.321 de lei în dosarul „Turceni-Rovinari”

DNA pune SECHESTRU pe un apartament al lui Ponta, pentru recuperarea unui prejudiciu de 51.321 de lei în dosarul „Turceni-Rovinari”

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunțat, miercuri, că în dosarul în care premierul Victor Ponta este acuzat de fals în înscrisuri, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani există un prejudiciu de 51.321,80 de lei. Procurorii au pus, deja, sechestru asigurător pe un apartament al lui Victor Ponta, pentru a recupera prejudiciul care ar fi fost produs de acesta prin complicitate la evaziune fiscală, sumă stabilită în urma expertizei efectuate în dosarul „Turceni – Rovinari”.

Premierul Victor Ponta a mers, miercuri, la DNA, unde a primit o copie a expertizei financiar-contabile dispuse în dosarul în care este urmărit penal.

DNA a precizat că prejudiciul stabilit constă în obligaţiile fiscale de la care s-ar fi sustras SCA „Şova şi Asociaţii”, reprezentată de Şova Dan-Coman, cu ajutorul lui Victor Ponta, în calitate de reprezentant al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”.

„Ajutorul a constat în aceea că Ponta Victor-Viorel a pus la dispoziţia contribuabilului SCA „Şova şi Asociaţii”, înscrisuri falsificate (facturi şi rapoarte de activitate), menite să justifice viitoarele plăţi pentru prestarea unor activităţi juridice fictive ale cabinetului de avocatură Ponta Victor-Viorel către SCA „Şova şi Asociaţii”. În realitate, Ponta Victor-Viorel nu a efectuat nici un fel de activitate profesională pentru SCA „Şova şi Asociaţii””, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Anchetatorii susţin că plăţile făcute de SCA „Şova şi Asociaţii” către Victor Ponta, în cuantum de 181.439,98 de lei, reprezintă cheltuieli ce nu au la bază operaţiuni reale. În acest fel, s-ar fi produs o diminuare nelegală a bazei de impozitare a contribuabilului SCA „Şova şi Asociaţii” şi, în consecinţă, ar fi fost plătit către stat un impozit diminuat cu 51.321,80 de lei, diferenţă ce reprezintă prejudiciul stabilit în urma expertizei.

DNA a precizat că în acest dosar, Victor Ponta este cercetat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată şi spălarea banilor, iar Dan-Coman Şova este cercetat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani.

Premierul Victor Ponta a declarat la ieşirea de la DNA, unde a stat 15 minute, că procurorul i-a dat o copie a expertizei financiar-contabile făcute în dosarul „Turceni-Rovinari”, din care rezultă că ar fi platit cu 2.000 de lei în plus taxe, adăugând: „Nu-i mai cer de la statul român”.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.