DNA solicită AVIZ pentru ÎNCEPEREA URMĂRIRII PENALE faţă de Titus Corlăţean, în dosarul DIASPORA

DNA solicită AVIZ pentru ÎNCEPEREA URMĂRIRII PENALE faţă de Titus Corlăţean, în dosarul DIASPORA

Procurorii DNA au cerut, luni, Senatului aviz pentru începerea urmăririi penale faţă de Titus Corlăţean, fost ministru de Externe, în dosarul alegerilor prezidenţiale din 2014, privind votul din Diaspora.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului României încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Titus Corlăţean, pentru fapte de abuz în serviciu şi împiedicarea drepturilor electorale, pe care le-ar fi comis îndeplinind funcţia ministerială.

Procurorii anticorupţie susţin că ministrul de externe a vătămat şi interesele Ministerului Afacerilor Externe, privind buna funcţionare a misiunilor diplomatice şi a oficiilor consulare ale României în străinătate şi îndeplinirea de către acestea, în condiţii optime, a atribuţiilor legale privind apărarea drepturilor cetăţenilor români.

Fostul ministru de Externe Titus Corlăţean a refuzat, luni, să comenteze informațiile cu privire la solicitarea DNA de încuviințare a începerii urmăririi penale pentru abuz în serviciu, afirmând că nu a primit nicio înştiinţare oficială în acest sens.

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.