DNA a trimis în instanţă UN NOU DOSAR ce vizează fosta conducere a Consiliului Judeţean Arad

DNA a trimis în instanţă UN NOU DOSAR ce vizează fosta conducere a Consiliului Judeţean Arad

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat trimiterea în judecată a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, precum şi a lui Ioan Faur şi a Adrian Ionescu, patroni ai unor societăţi comerciale, informează procurorii într-un comunicat de presă.

Iată textul comunicatului:

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

IOȚCU PETRU NICOLAE, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate, la data faptei președinte al Consiliului Județean Arad, în sarcina căruia s-au reținut săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență, din care una în formă continuată,

FAUR IOAN-TEODOR, la data faptei reprezentant al unei societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență în formă continuată.

ADRIAN IONESCU-MARIUS, la data faptei reprezentant al unei societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada mai-iunie 2015, inculpatul Ioțcu Petru Nicolae, în calitate de președinte al Consiliului Județean (C.J.) Arad, printr-un intermediar, a pretins și primit de la cei doi oameni de afaceri suma totală de 35.000 lei (25.000 lei de la Faur Ioan-Teodor și 10.000 lei de la Adrian Ionescu – Marius), bani ce urmau a fi folosiți pentru realizarea unei campanii de imagine a președintelui C.J.

Sumele respective au fost pretinse și primite de inculpatul Ioțcu Petru Nicolae pentru a-și exercita influența asupra funcționarilor din subordine, în legătură cu derularea în bune condiții a contractelor încheiate de Consiliul Județean Arad cu societățile reprezentate de inculpații Faur Ioan-Teodor și Adrian Ionescu-Marius (recepția și plata la termen a lucrărilor executate, asigurarea în bugetul de venituri și cheltuieli al Consiliului Județean Arad a sumelor necesare plății lucrărilor contractate/executate precum și facilitarea atribuirii altor contracte de achiziții publice).

În cauză a fost instituită măsura asiguratorie a sechestrului asupra sumei de 35.000 de lei, existentă într-un cont bancar ce aparține inculpatului Ioțcu Petru Nicolae.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiș, cu propunere de a se menține măsura asiguratorie dispusă în cauză.

Amintim că, anterior, inculpatul Ioțcu Petru Nicolae a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, pentru săvârșirea unei infracțiuni similare (comunicat nr. 1370/VIII/3 din 14 august 2015), fiind condamnat definitiv la pedeapsa închisorii.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.” 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.