Doctor Honoris Causa al Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, prof. univ. dr. Alexandru Bucur, distins cu titlul de cetăţean de onoare al Capitalei

Doctor Honoris Causa al Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, prof. univ. dr. Alexandru Bucur, distins cu titlul de cetăţean de onoare al Capitalei

Doctor Honoris Causa al Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, Prof. Univ. Dr. Alexandru Bucur – Şef al Clinicii de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială şi director în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București a fost distins cu titlul de cetăţean de onoare al Capitalei.

Reputatul om de știință face parte dintre cei 34 de medici, personalităţi de prim rang ale lumii medicale românești, cărora le-a fost decernat onorantul titlu în semn de recunoaştere şi de apreciere a profesionalismului, devotamentului şi implicării lor în dezvoltarea actului medical românesc. Prof. Univ. Dr. Alexandru Bucur a fost de-a lungul anilor, alături de Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad. Domnia sa a susținut o serie de workshop-uri și seminarii importante pentru lumea medicală pe plan intern și internațional, desfășurate la UVVG Arad. Pe data de 5 iunie 2015, comunitatea academică din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad s-a aflat în sărbătoare, moment prilejuit de acordarea înaltului titlu de Doctor Honoris Causa d-lui prof. univ. dr. Alexandu Bucur, personalitate academică reprezentativă a învățământului superior medical, profesor asociat al UVVG. Domnia sa a susținut la acel moment un discurs impresionant menit să îi însuflețească pe studenții mediciniști să își urmeze cariera medicală cu devotament și dedicare.

Profesorul Alexandru Bucur a devenit medic specialist în chirurgie oro-maxilo-facială în 1998, obținând statutul de medic primar în aceeași specialtate. În urma unei minuțioase cercetări, a obținut titlul științific de doctor în medicină, cu teza de doctorat intitulată „Cancerul de limbă”, în anul 1998. Încă de la începutul carierei medicale, confirmând pregătirea sa de excepție, s-a făcut remarcat devenind după terminarea stagiaturii coordonatorul Serviciului de Chirurgie Dento-Alveolară și ulterior directorul Policlinicii Ţăndărei, jud. Ialomiţa, activitate pe care a exercitat-o timp de 3 ani. Activitatea didactică a fost dublată de alte valențe: prolific cercetător științific, responsabil și eficient manager universitar ca Șef de Clinică/Disciplină, Prodecan, Decan al Facultății de Medicină Dentară din București, precum și redactor-șef și editor la prestigioase reviste științifice.

,,Îl felicităm pe domnul academician, prof. univ. dr. Alexandru Bucur, cu ocazia primirii titlului de cetățean de onoare al municipiului București, o înaltă și onorantă distincție. Domnul academician este un membru activ al comunității noastre academice de foarte mulți ani, este un prieten al Universității de Vest «Vasile Goldiș» din Arad, căreia i-a fost alături și la bine și la greu, și mai mult de atât este un formator de școală medicală dentară arădeană în domeniul chirurgiei oro-maxilo-faciale. Suntem deosebit de mândri și de onorați ca prin această distincție a unui membru activ al comunității noastre academice, Doctor Honoris Causa al Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, domnul profesor arată încă o dată implicarea activă în viața comunității. Vă felicităm încă o dată domnule academician, din partea întregii comunități academice UVVG Arad, și desigur din partea mea personal”, a declarat prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.