Documentarul „Timebox”, la ediția din februarie a Club fArad

Documentarul „Timebox”, la ediția din februarie a Club fArad

Documentarul „Timebox” va putea fi văzut, joi, 29 februarie, de la ora 19, în cadrul proiectului Club fARAD, seria de proiecții care reia lunar o parte dintre titlurile importante ale edițiilor trecute ale Festivalului de film documentar fARAD, revine la Cinema Arta în 29 februarie cu o proiecție specială.

„În acest an ne-am propus să oferim publicului arădean și oportunitatea de a revedea sau descoperi cele mai bune documentare românești post-1989 votate de comunitatea fARAD. Acest Top 10 a fost anunțat cu ocazia celei de-a 10-a ediții fARAD și va face totodată obiectul unui eveniment special ce se va derula la București în luna mai. Lansăm această serie joi, 29 februarie, cu filmul TIMEBOX, de Nora Agapi (2018), prezentat în cadrul ediției 2019 a fARAD dedicată orașului și nominalizat în Top 10 Documentare românești. Filmul prezintă un portret intim al tatălui regizoarei, profesorul Ioan-Matei Agapi, fotograf și cameraman din Iași, în vârstă de 80 de ani, deținător al unei colecții unice de filme 16mm și fotografii care documentează aproape 50 de ani din istoria orașului. Prin juxtapunerea imaginilor de arhivă cu cele din prezent, Nora Agapi aduce împreună în spațiul apartamentului neconvențional al tatălui său diferite perioade de timp, reușind să reînvie trecutul, dar și să păstreze viu un prezent incert, sortit să dispară în orice clipă”, precizează organizatorii.

Filmul va putea fi văzut joi, 29 ianuarie, de la ora 19, la Cinematograful „Arta“ din Arad, accesul fiind gratuit.

Inițiat și dezvoltat ca un eveniment dedicat educării prin imagine a publicului, dar și revitalizării interesului pentru filmul de artă, Festivalul fARAD a fost lansat în 2014 la inițiativa Corinei Șuteu, președintele festivalului, și a Film ETC, în colaborare cu Centrul Municipal de Cultură Arad. Festivalul se află sub patronajul Primăriei Municipiului Arad și este produs și curatoriat de Insula 42 (anterior Asociația Film ETC – producător general Oana Radu și consultant artistic Mihai Chirilov). Co-fondatori: Mona Nicoară și 111 Film. Începând cu ediția 2019 directorul artistic al festivalului este Dimitris Kerkinos.

Club fARAD este organizat de Primăria Municipiului Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad și Insula 42.

Sursa foto: Centrul Municipal de Cultură Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.