Doi angajaţi ai Penitenciarului Arad, acuzaţi că ar fi luat mită, au fost trimişi în judecată

Doi angajaţi ai Penitenciarului Arad, acuzaţi că ar fi luat mită, au fost trimişi în judecată

Un comisar şef şi un agent de la Penitenciarul Arad acuzaţi că ar fi luat mită în cursul lunii iulie au fost trimişi în judecată. Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a celor doi. Doru-Mihai B. a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită iar Rodica-Mariana B. pentru complicitate la luare de mită.

Potrivit anchetatorilor, în data de 24 iulie, Doru-Mihai B., comisar şef de penitenciar, împuternicit ca şi Şef al Serviciului de Siguranţă în cadrul Penitenciarului Arad, a primit de la o martoră denunţătoare suma de 2.000 de euro, pentru a dispune ca fiul acesteia, deţinut în Penitenciarul Arad în executarea unei pedepse, să fie repartizat la un loc de muncă din cadrul penitenciarului.

„Rodica-Mariana B., agent şef de penitenciar în cadrul Penitenciarului Arad, a înlesnit primirea de către inculpatul Doru Mihai B., soţul său, persoană cu atribuţii în ceea ce priveşte repartizarea deţinuţilor la punctele de lucru, a sumei de 2.000 de euro de la martora denunţătoare, pentru ca acesta să dispună cu privire la scoaterea la muncă a fiului său, deţinut în penitenciar în executarea unei pedepse”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

Dosarul a fost trimis pentru soluţionare Tribunalului Timiş.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.