Doi arădeni, urmăriți penal pentru că au refuzat prelevarea de probe biologice

Doi arădeni, urmăriți penal pentru că au refuzat prelevarea de probe biologice

Doi arădeni sunt cercetaţi penal de poliţiştii Serviciului Poliţiei Rutiere după ce au fost prinşi, la sfârșitul săptămâni trecute, conducând sub influenţa băuturilor alcoolice, și au refuzat recoltarea de probe biologice.

Polițiștii cercetează doi bărbați care au refuzat prelevarea de mostre biologice, fiind depistați în trafic conducând sub influența alcoolului.

„Polițiștii Serviciului Rutier au depistat în trafic, la sfârșitul săptămânii trecute, un bărbat de 40 de ani, din Pilu, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 79, pe raza localității Șimand, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Fiind testat cu apartul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,96 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, bărbatului i s-a solicitat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în vederea luării măsurilor legale, însă acesta a refuzat, pe numele acestuia fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de refuzul prelevării de mostre legale în vederea stabilirii alcoolemiei și conducerea unui autoturism pe drumurile publice fără a deține permis de conducere”, se arată într-un comunicat de presă remis de Inspectoratul de Poliție Județean Arad.

Un alt bărbat de 51 de ani, din Vârfurile, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism în aceeași localitate. Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,90 mg./l. aclool pur în aerul expirat. Fiindu-i solicitată recoltarea de probe biologice, bărbatul a refuzat, polițiștii întocmind un dosar de cercetare penală.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.