Doi profesori universitari americani au vorbit despre cum s-a văzut de dincolo de Ocean Marea Unire

Doi profesori universitari americani au vorbit despre cum s-a văzut de dincolo de Ocean Marea Unire

Doi profesori universitari americani au vorbit despre contextul politic al Marii Uniri, în cadrul unei conferințe ce a avut loc la Consiliul Judeţean Arad.

Consiliul Judeţean continuă seria manifestărilor dedicate Anului Centenar. La sfârșitul săptămânii trecute, a avut loc la Consiliul Județean Arad o conferință internaţională intitulată ,,Politica Statelor Unite ale Americii vizavi de România în timpul Primului Război Mondial și reglementarea postbelică”.

Conferința a fost susținută de prof. dr. Bernard Cook şi prof. dr. David Moore, ambii de la Universitatea Loyola din New Orleans şi a fost moderată de prof. univ. dr. Miodrag Milin, de la ,,Universitatea de Vest” Timișoara.

„Consiliul Judeţean Arad şi-a propus ca în Anul Centenar să organizeze o serie de evenimente de anvergură internaţională de înaltă ţinută care să accentueze rolul important pe care l-a jucat Aradul în Marea Unire. Intrarea Statelor Unite în Primul Război Mondial a reprezentat un pas decisiv pentru câştigarea Primului Război de către alianţa din care făcea parte şi România. Am considerat că este oportun să organizăm această conferinţă, să auzim cum s-a văzut Marea Unire de dincolo de Ocean”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.