Doi români AU MURIT şi alţi 14 au fost RĂNIŢI într-un ACCIDENT petrecut în STRĂINĂTATE

Doi români AU MURIT şi alţi 14 au fost RĂNIŢI într-un ACCIDENT petrecut în STRĂINĂTATE

Doi români au murit şi alţi 14 au fost răniţi în străinătate, într-un accident de microbus. Potrivit primelor cercetări effectuate la faţa locului, şoferul microbuzului ar fi pierdut controlul asupra direcţiei.

Accidentul s-a produs luni, în Turcia, între localitățile Manavgat și Akseki.

Ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, a activat luni seara celula de criză a ministerului, ca urmare a accidentului.

Unul dintre răniţii transportaţi la un spital din Antalya se află în stare gravă.

„Familiile celor doi cetăţeni români decedaţi în accident au fost informate în legătură cu tragicul eveniment. Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă profundul regret pentru decesul cetăţenilor români şi transmite sincere condoleanţe familiilor victimelor”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

„Potrivit informațiilor disponibile până la acest moment, 11 răniți se află spitalizați într-un centru medical din localitatea Manavgat. Menționăm faptul că unul dintre aceștia este de cetățenie turcă, fiind șoferul autocarului implicat în accident. Cetățenii români spitalizați în localitatea Manavgat au suferit leziuni ușoare, putând fi externați în perioada imediat următoare. În plus, alţi 3 răniţi au fost transportați la un spital din Antalya. Unul dintre aceștia se află în stare gravă, fiind supus unor intervenții chirurgicale, iar ceilalți doi au fost deja externați. Date cu privire la starea și evoluția răniților spitalizați vor fi actualizate prin intermediul echipei consulare mobile care s-a deplasat la fața locului”, se mai arată în comunicat.

„O echipă consulară mobilă este în drum spre spitalul în care se află cetăţenii români pentru a verifica situaţia acestora şi a menţine contactul cu medicii curanţi. De asemenea, un reprezentant al Consulatului Onorific al României la Antalya se află în drum spre spitalul în care se află cetăţenii români pentru acordarea asistenţei necesare. În acelaşi timp, ambasadorul României la Ankara se află în contact permanent cu guvernatorul provinciei Antalya și cu directorii spitalelor în care se află cetățenii români. În paralel cu solicitările de sprijin întreprinse de Ambasada României la Ankara, ambasadorul român a cerut asistență ministerului turc al afacerilor externe în vederea obținerii tuturor informațiilor legate de cazul aflat în atenție și acordarea sprijinului necesar. Ambasada României la Ankara păstrează în permanenţă legătura cu autorităţile turce competente, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară de specialitate, în limita competenţelor legale”, mai precizează comunicatul MAE.

Foto: Arhiva

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.