Doliu la Arad: A murit Avram Crăciun, fost prefect și parlamentar. Ce mesaje au transmis Cionca, Fifor și alți politicieni

Doliu la Arad: A murit Avram Crăciun, fost prefect și parlamentar. Ce mesaje au transmis Cionca, Fifor și alți politicieni

Avram Crăciun, personalitate marcantă a politicii arădene post-revoluționare, a decedat joi seara în urma unor complicații cauzate de infecția cu SARS-CoV-2.

Avram Crăciun, în vârstă de 75 de ani, era internat la spital, unde urma un tratament pentru infecția cu coronavirus.

Social-democrat, Avram Crăciun a fost prefect al Aradului și senator.

Mai mulți oameni politici arădeni și-au exprimat regretul la moartea fostului demnitar.

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad: Am aflat cu câteva minute în urmă despre trecerea la cele veșnice a unuia dintre politicienii de anduranță ai Aradului, Avram Crăciun. L-am cunoscut ca președinte de partid, prefect și senator. Chiar dacă ne-am plasat pe baricade politice diferite, am apreciat dedicarea sa pentru Arad și, mai ales, capacitatea de a comunica într-o manieră elegantă și în situații divergente. În ultimii ani s-a aplecat cu prioritate asupra situației moților din Apuseni, un proiect în care am colaborat instituțional, în speranța că vom reuși să le ușurăm viața. Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească în pace!

Mihai Fifor, senator PSD: „Am aflat cu durere că un om a cărui viață a fost strâns legată de social-democrația românească, dar care și-a pus amprenta și pe dezvoltarea Aradului în ultimele trei decenii ne-a părăsit în această seară. Domnul Avram Crăciun a fost prefect al Aradului, senator PSD, om politic profund implicat în viața Cetății și, nu în ultimul rând, a rămas un mare prieten și susținător al social-democrației românești. Plecarea sa dintre noi ne umple sufletele de tristețe. Odihnește-te în pace, suflet mărinimos!”

Alexandru Tiberiu Dekany, monarhist: „Am aflat cu tristete că un om a cărui viață a fost strâns legată de administratia locală și chiar naționala în ultimele trei decenii, a trecut la cele veșnice în această seară. Domnul Avram Crăciun a fost prefect al Aradului, senator PSD, om politic de stânga și cu toate astea am avut multe subiecte comune despre dezvoltarea Cetății noastre, Aradul, chiar dacă ideile mele erau de dreapta și monarhiste, nu ne-a împiedicat sa dialogam. Odihnește-te în pace, vei rămâne in veci in memoria noastră!”
Ciprian Luca, fost parlamentar: Ce veste tristă, parcă nu erau destule în ultima vreme. Am avut onoarea să îl cunosc. Vă mulțumesc pentru cum ați înțeles să fiți alături de mine. Odihnă veșnică”.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.