„Domeniul public” îi aduce la Arad pe membrii Comunei 30

„Domeniul public” îi aduce la Arad pe membrii Comunei 30

„Domeniul public”, un program de evenimente marca „Discuția secretă”, va ajunge sâmbătă, 11 mai, la cea de a patra sesiune de lecturi și dialog la Cafeneaua Literară Joy’s. După întâlnirile cu Vasile Leac, Andrei-Codrin Bucur și  Ioana Nicolae, în acest weekend „Domeniul public” îi aduce la Arad pe membrii Comunei 30: tinerii Ioana Cătălina Obreja, Dan Nicolo, Alexandru Higyed.  Cei trei vor citi fiecare din poeziile lor şi vor dialoga cu publicul.

Iată datele evenimentului, câteva detalii despre invitați și câteva informații despre proiectul Comuna 30, așa cum este el văzut de inițiatorii săi:

Sâmbătă 11 mai, ora 19.00, Cafeneaua literară Joy’s:
lecturi de poezie, discuții.

Despre invitați:

Ioana Cătălina Obreja are 22 de ani și a absolvit facultatea de informatică din cadrul Universității de Vest Timișoara. Face parte din Comuna 30, a publicat pe platforme web precum Noise Poetry, O mie De Semne, Cenaclub. Recent și a participat în proiectul Strada fără nume.

Dan Nicolo (n. 2001) locuiește în Timișoara și în prezent urmează cursurile unui master, specializarea Psihologie Clinică și Psihoterapie. Câteva din textele sale au apărut în platformele O mie de semne, Noise Poetry și Echinox. A citit în cadrul Comunei 30 și a Festivalului Internațional de Poezie Ion Monoran. 

Alexandru Higyed locuiește în Timișoara unde lucrează ca librar la librăria independentă La Două Bufnițe. A absolvit facultatea de litere din cadrul Universității de Vest din Timișoara și are un masterat în Studii Americane. Volumul său de debut „nimic personal” a apărut în 2021 la Casa de Pariuri Literare. În prezent coordonează proiectul de promovare a culturii scrise Comuna 30.

Despre Comuna 30:

„Comuna 30 e un proiect care își propune să promoveze tinerii scriitori și să-i aducă în fața publicului printr-o serie de lecturi publice, seri de cenaclu și ateliere în mai multe locații din Timișoara. De asemenea, proiectul dorește să creeze un spațiu sigur în care tinerii să se poată exprima în felul lor, să învețe unul de la celălalt, pentru ca astfel să construim o comunitate în care aceste voci diferite să se dezvolte în timp. La finele lui 2022 am început o serie de lecturi de poezie împreună cu cei de la Poster x Poem, un proiect care a alăturat artiști din mai multe domenii artistice (arte vizuale și literatură). Astfel, la începutul anului 2023, Comuna 30 s-a dezvoltat ca extensie a ideii inițiale, fiind un hub pentru colaborare interdisciplinară. Lună de lună organizăm evenimente literare, dialoguri, seri de poezie și muzică în diferite localuri din Timișoara, precum și ateliere săptămânale de scriere la Librăria Independentă La Două Bufnițe. Prin aceste mici evenimente ne dorim extinderea arealului performativ, literar și cultural al orașului.”

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.