Donare de sânge, la Felnac, la iniţiativa senatorului Constantin Traian Igaș

Donare de sânge, la Felnac, la iniţiativa senatorului Constantin Traian Igaș

Cea de-a 14-a ediție a campaniei de donare de sânge inițiată de senatorul Constantin Traian Igaș a înregistrat un nou succes. De sângele donat vor beneficia mulți dintre pacienții suferinzi din spitale.

Împreună cu primarul Selegean Nicolae, dr. Raluca Marcu, medicul Centrului de permanență Felnac, și echipa Centrului de Transfuzie Sanguină Arad, condusă de dr. Laura Păcurariu, de această dată donarea de sânge a avut loc în localitatea Felnac.

„Mă bucur că sunt la cea de-a 14-a donare de sânge şi îi îndemn pe toţi cetăţenii, bineînţeles dacă sănătatea le permite, să facă acest gest atât de uman! Sunt mulţi cei care au nevoie de acest ajutor din partea noastră. Oamenii din păcate, nu sunt suficient de informaţi cu privire la necesitatea donării de sânge. Drept urmare campania inițiată de noi astăzi la Felnac a avut și rolul de ai conștientiza și pe felnăcani că donarea de sânge este un gest umanitar din suflet pentru semenii noștri. Acest gen de campanie de donare de sânge îl vom repeta și în alte localități, ținând cont de faptul că există o mare criză de sânge în spitale și îndemn și pe alți lideri de opinie să se alăture acestui tip de eveniment”, a declarat senatorul Constantin Traian Igaş.

Prin intermediul acestei campanii s-a contribuit la completarea rezervelor Centrului de Transfuzie Sanguină Arad, acestea reprezentând şanse la viaţă acordate semenilor aflaţi în suferinţă.

De remarcat, că donatorilor li se va face, gratuit, un set de analize care în mod normal ar trebui plătite (hemoglobina, grup sangvin, RH, glicemie, analiza hepatita B, hepatita C, analize HIV, analiza HTLV virus, analize sifilis, transaminaze și analize hepatice) și vor primi tichete de masă pentru produse alimentare.

Primarul din Felnac a sprijinit această campanie și a îndemnat cetățenii să doneze sânge. „Oamenii au fost receptivi și au înțeles importanța acestui gest umanitar. Sunt mulțumit de faptul că această campanie a avut un real succes. Am convingerea că vom continua această tradiție și vom ajunge la un număr cât mai mare de donatori”, a declarat primarul Nicolae Selegean.

  1. Felicitari, domnule Igas, felicitari tuturor donatorilor si tuturor celor ce s-au implicat! Tara are nevoie de astfel de oameni!

    Raspunde
  2. Sa vedem ce mai au acum de comentat cei de la PSD…

    Raspunde
  3. Doamne fereste, cine naiba vrea sa se infecteze cu sange portocaliu??? Sa inceapa sa vorbeasca la fel ca ” BRANCONIERU”

    Raspunde
  4. Baaaaa, mai terminati cu astfel de comentarii tampite! De atata sunteti buni! Pe cand unii stiu doar sa dea cu papagalul, altii chiar fac ceva bun.

    Raspunde
  5. Aradeanul ( labagiu) comenteaza parcai viu !

    Raspunde
  6. Gututen tagg, papagal postac sub acoperire numit aredean ! Este plina lumea de papagali fara creier !

    Raspunde
  7. este un gest uman pe care toti ar trebui sa il facem, nu sa dati cu, cuvinte in cei care fac cv bun si ajuta semenii nostri. felicitari igas!!!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.