Dorel Căprar: „Noul Cod Administrativ, un pas major spre autonomie locală şi o administraţie modernă şi eficientă”

Dorel Căprar: „Noul Cod Administrativ, un pas major spre autonomie locală şi o administraţie modernă şi eficientă”

Deputatul PSD Dorel Căprar este de părere că prin adoptarea noului Cod Administrativ al României, administrația publică din România va deveni mai modernă, mai apropiată de cetățean și mai eficientă în soluționarea problemelor de zi cu zi ale oamenilor.

„Mă bucur că s-a reuşit adoptarea acestui pachet de legi absolut vital pentru buna funcţionare a administraţiilor publice locale şi judeţene din România. Vorbim despre un act normativ care dă startul unei autonomii locale reale, un pachet de 21 de legi, flexibil şi corect, elaborat în urma consultării cu asociaţiile municipiilor, oraşelor, comunelor şi consiliilor judeţene din România. Astfel, preşedinţii de consilii judeţene, primarii şi consilierii locali şi judeţeni pot acum să îşi exercite mai bine rolul în instituţiile în care îşi desfăşoară activitatea. De asemenea, unele competenţe teritoriale, materiale şi funcţionale ce ţin de serviciile publice de interes local sunt transferate de la administraţia centrală către cea locală. Spre exemplu, Serviciul înmatriculări şi permise auto trece în subordinea Consiliilor Judeţene. Codul Administrativ dă posibilitatea administraţiilor publice să lucreze curat, fără erori, fără ambiguităţi, eliminând birocraţia care a ţinut pe loc implementarea unor programe şi proiecte. Printre noile reglementari se numără și faptul că secretarul general al Guvernului va fi membru al Guvernului și va fi votat în Parlament, iar prefectul va avea funcția de demnitar. Autonomie locală, profesionalizarea și eficientizarea administrației publice prin evaluarea periodică a funcționarilor publici, responsabilizarea directorilor de deconcentrate care vor deveni manageri și vor avea ca principală atribuţie implementarea Programului de Guvernare. PSD a demonstrat că doreşte armonizarea legislaţiei româneşti cu cea europeană, şi în special faptul că vrem o administraţie modernă şi eficientă”spune preşedintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar.

 

 

Loading...
  1. Nu credeti ca este necesara si o reforma administrativa?Avem peste 400000 de functionari publici locali iar resursele financiare sunt zero.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.