Dorel Căprar: Regret că persoanele cu dizabilităţi au devenit ţinta unor manipulări politice din zona dreptei

Dorel Căprar: Regret că persoanele cu dizabilităţi au devenit ţinta unor manipulări politice din zona dreptei

Dorel Căprar, deputat al PSD Arad, spune că regretă faptul că persoanele cu dizabilităţi au devenit ţinta unor manipulări politice din zona dreptei şi împărtăşeşte poziţia nuanţată a ministrului Muncii, Marius Constantin Budăi, conform căreia indemnizaţia acestei categorii trebuie în continuare achitată de către Ministerul de Finanţe.

Astfel stau lucrurile şi în prezent, iar cetăţenii trebuie să cunoască acest fapt, dincolo de orice tentative de manipulare, susține Căprar.

„Este condamnabil că o anumită arie a spectrului politic vrea să folosească persoanele cu dizabilități și copiii instituționalizați în scopuri propagandistice. S-a creat astfel, din păcate, în societate o panică artificială, total nejustificată. Să fie extrem de clar, indemnizaţia persoanelor cu dizabilităţi nu a fost transferată autorităţilor publice locale şi este plătită în continuare prin Ministerul Muncii, iar cea a însoţitorilor este începând cu anul 2000 în grija autorităţilor publice locale, dar achitată de Ministerul de Finanţe. Aşadar, pentru a nu exista vreun dubiu, indemnizaţia persoanelor cu handicap rămâne clar la Ministerul Muncii, se plăteşte prin agenţiile judeţene de prestaţii şi inspecţie socială, iar aceste indemnizaţii ale însoţitorilor persoanelor cu handicap sau plata asistenţilor personali rămâne la unităţile administrativ-teritoriale cum era şi până acum, dar e dusă cu tot cu sume per total. Misiunea principală pe care ne-am asumat-o, în plan social, prin programul de guvernare, este aceea de a asigura un parcurs constant către îmbunătățirea nivelului de trai al populației, care va avea ca rezultat întărirea coeziunii sociale și reducerea decalajelor față de statele dezvoltate ale Uniunii Europene”, afirmă Dorel Căprar, deputat social-democrat de Arad.

 

Loading...
  1. CAPRARE VOI MODIFICATI LEGILE NU BIETII HANDICAPATI.SA-TI FIE RUSINE OM DE NIMIC.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.