Dorel Căprar: „Victor Ponta majorează salariile profesorilor în ultima ședință de Guvern”

Dorel Căprar: „Victor Ponta majorează salariile profesorilor în ultima ședință de Guvern”

Potrivit PSD, premierul încă în funcție, Victor Ponta a decis în ultima ședință de Guvern, înaintea dizolvării cabinetului, să emită o ordonanță de urgență ce prevede o creştere salarială în învățământ identică cu cea de la sănătate, măsura constituind singurul punct de pe ordinea de zi a ședinței.

„Victor Ponta a anticipat faptul că un guvern interimar nu poate emite ordonanțe de urgență și nu a dorit să plece din fruntea Guvernului fără să adopte actul normativ în baza acordului semnat cu cei din educație. Salariile personalului din sistemul public de învățământ vor fi majorate cu 15% începând cu 1 decembrie 2015, inclusiv sporurile care nu sunt integrate în salarii. Aceste creșteri au fost acordate pe baza acordului semnat de Guvern cu sindicatele din învățământ și nu fac obiectul proiectului legii salarizării unitare. Angajații din învățământul preuniversitar și universitar au mai beneficiat în anul 2015 de alte două majorări salariale: cu 5% începând cu luna martie și cu încă 5% începând cu luna septembrie. Este un act de normalitate operat de un premier responsabil, care a guvernat pentru oameni, încercând și reușind să repare nedreptățile sociale comise de guvernările dezastruoase de dreapta. Reamintesc doar că la 1 octombrie 2015 salariile personalului din sistemul sanitar au fost majorate cu 25%. Spre deosebire de ce au lăsat acei politicieni în urmă, în 2012, Cabinetul Ponta lasă țara cu “visteria plină” plus salariile și pensiile plătite la zi. Este însă absolut necesar ca noul Guvern să finalizeze legea salarizării unitare pentru sectorul bugetar, şi să menţină toate măsurile în favoarea populației adoptate în ultimii 3 ani”, a afirmat deputatul PSD Dorel Căprar.

De creșterea salariilor vor beneficia 359.810 cadre didactice, personal didactic auxiliar și personal nedidactic, respectiv: 290.000 de persoane din învățământul preuniversitar de stat, 7.850 de persoane din unitățile finanțate integral de la bugetul de stat, 57.500 de persoane din învățământul universitar și 4.460 de persoane din unitățile finanțate din venituri proprii și subvenții acordate de la bugetul de stat.

Loading...
  1. Ce pastoresti tu la ARAD de atita bine ce tot spui se retrage si Maduta? il ai pe chesa…ce om de baza…

    Raspunde
  2. Dupa cum se desfasoara lucrurile, romanii in perioada urmatoare o sa regrete guvernul Ponta. Iohanis nu va fi in stare sa gestioneze criza politica, avand in vedere ca in loc sa gaseasca o solutie pt un guvern stabil, el da curs ideii venite din strada si sustinuta de PNL/PDL si anume ca se impun alegeri anticipate. O prostie care o vor regreta si o vor deconta mai tarziu toti romanii. Tara nu se conduce de pe facebook.

    Raspunde
  3. Deciziile bune luate de guvernul Ponta pot fi anulate intr-o clipa de incompetenta presedintelui Iohanis in a stabiliza situatia politica. Dorinta de putere a lui Iohanis si foamea pentru ciolan a PNL/PDL va duce tara in dezornine is haos.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.