„Dorel” şi Meşterul Manole: Locuitorii unei străzi din Arad au vrut gaz, dar s-au ales cu apă!

„Dorel” şi Meşterul Manole: Locuitorii unei străzi din Arad au vrut gaz, dar s-au ales cu apă!

„Dorel” loveşte din nou la Arad, de data aceasta pe strada Meşterul Manole, din cartierul Gai. O echipă de muncitori care efectua lucrări de introducere a gazului pe respectiva stradă a spart o conductă de apă, inundând zona. Incidentul a avut loc miercuri şi a fost sesizat la Compania de Apă Arad de locuitorii străzii. Echipele deplasate la faţa locului au constatat o avarie a conductei magistrale de apă cu diametru de 500 mm, cauzată de o firmă care executa lucrări de introducere a conductei de gaz, prin foraj orizontal. În urma cercetărilor s-a stability că  muncitorii acestei firme au lovit conducta în discuţie producând ruperea ei.

„Echipa deplasată la faţa locului a procedat la localizarea avariei pe tronsonul cel mai mic, înregistrându-se astfel o presiune redusă a apei. Furnizarea apei a fost reluată şi presiunea readusă la parametri normali. După retragerea echipei de intervenţie a Companiei de Apă, executantul lucrării de gaz a continuat săpăturile, cauzând o a doua avariere, de data aceasta la conducta de serviciu din care sunt alimentaţi consumatorii CAA. Câteva gospodării au fost afectate, rămânând fără apă potabilă”, afirmă reprezentanţii Companiei de Apă Arad.

Compania de Apă a mobilizat întreg efectivul de intervenţie al secţiei şi în prezent se lucrează la reluarea furnizării apei pe reţeaua de serviciu, urmând să se facă demersurile pentru repararea arterei. Dorim, de asemenea, să subliniem faptul că, deşi conducta DN500 este un veche, avaria nu a fost cauzată de vechimea acesteia ci prin executarea unor foraje de către o altă firmă. Pe acest sector, aceeaşi conductă DN500 a mai fost avariată şi reparată ulterior prin Proiectul Primăriei Arad de modernizare finanţat de Banca Mondială. Compania de Apă a procedat la întocmirea unui proiect de înlocuire a anumitor artere pe mai multe străzi din Municipiu, incluzând străzile Poetului, Corbului, Meşterul Manole şi Calea Aurel Vlaicu. În momentul în care vor fi primite avizele de săpătură, această conductă va fi înlocuită cu una nouă din fontă cu o durată de viaţă superioară”, mai precizează reprezentanţii Companiei de Apă Arad.

În momentul de faţă este convocat reprezentantul Consiliului Judeţean Arad care urmează să întocmească un proces verbal de contravenţie, fiind solicitate actele pe care executantul lucrării de gaz le deţine pentru aceasta. Compania de Apă va stabili o amendă complementară urmând să întocmească devizul de reparaţie.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.