Dorian Curcanu: „Lipsă de transparență și suspiciuni de fraudare la Centrul Municipal de Cultură și «Atletico Arad»”

Dorian Curcanu: „Lipsă de transparență și suspiciuni de fraudare la Centrul Municipal de Cultură și «Atletico Arad»”

Consilierul local USR Dorian Curcanu (foto) acuză Centrul Municipal de Cultură și Clubul „Atletico Arad” de lipsă de transparență în privința cheltuirii banilor publici.

Redăm integral comunicatul de presă transmis de consilierul local:

„Cum a ajuns Centrul Municipal de Cultură să scufunde Aradul? Cu bugete ascunse și eficiență zero?

Deși este un loc unde circulă bani constant, cumva, CMCA reușește să aducă Aradul pe locul 31 din 46 de municipii, din punct de vedere al consumului de cultură.

Așadar, eficiența lor este îndoielnică, la fel ca și direcția banilor care trec prin Centru și de asemenea și transparența, care este predominant inexistentă.

În urmă cu câteva săptămâni am depus o interpelare către Centrul Municipal de Cultură Arad, prin care am cerut dosarul depus de către Club Sportiv «Atletico» Arad pentru finanțarea «Turneu de vară Atletico 2022, ediția a XX-a – Turneu internațional de fotbal pentru copii și juniori», cu toate cheltuielile propuse.

În data de 23 iunie am trimis prima interpelare, iar în scurt timp am primit răspunsul tipic de spălare pe mâini de orice fel de responsabilitate, cei de la CMCA declarând că, citez «proiectul este încă în derulare și nu avem, momentan, nici un document justificativ ca și decont, deoarece acesta se depune la finalul proiectului».

În urma acestui răspuns, am mai trimis o interpelare, cu o cerință mai simplă și anume doar varianta electronică a dosarului depus de către Club Sportiv «Atletico» pentru finanțarea aceluiași turneu.

Am fost refuzat, din nou. De data aceasta pe motivul aberant că informațiile nu sunt publice, răspunsul constând doar într-o serie de scuze și formalități.

Mai mult, ei mai precizează că membrii comisiei care au evaluat dosarele depuse pentru «Promovarea sportului de performanță 2022» au semnat declarații de confidențialitate, pe motiv că informațiile cuprinse în asemenea dosare nu sunt publice.

Practic, au admis că se evită transparența, ceea ce întotdeauna lasă loc de suspiciuni.

Având în vedere refuzul primit, cel mai probabil există probleme legate de cheltuirea banilor publici, deoarece, dacă o instituție nu are ce ascunde, pune totul la transparență, iar aici se pare că există o lipsă crasă de acest concept.

Dacă Centrul Municipal de Cultură Arad ar dori să înlăture orice semn de suspiciune, ar trebui să nu ascundă informațiile, ci să le facă publice.

Cât despre rolul administrației în această problemă?

PNL Arad din nou este părtaș la toată situația, deoarece nu s-a luat niciun fel de atitudine față de potențialele scurgeri financiare, toate acestea fiind realizate din banii publici, ai arădenilor”

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.