DOSAR PENAL în cazul ÎMBOLNĂVIRILOR cu CORONAVIRUS de la Sântana

DOSAR PENAL în cazul ÎMBOLNĂVIRILOR cu CORONAVIRUS de la Sântana

A început urmărirea penală în cazul infectărilor cu SARS-CoV-2 de la Căminul de bătrâni „Altenheim Sanktana” din oraşul Sântana, informează Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

„În data de 27.04.2020 a fost înregistrat în evidenţele Parchetului de pe lângă Judecătoria Chişineu-Criş un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prev. de art. 352 alin. 2 din Codul penal”, se arată în comunicatul Parchetului.

„În actul de sesizare întocmit de organele de cercetare penală la data de 24.04.2020 s-a reţinut că la Căminul de bătrâni «Altenheim Sanktana» din oraşul Sântana, jud. Arad, au fost diagnosticate cu COVID 19 patru persoane, în perioada în care personalul angajat al căminelor de bătrâni se afla în izolare, în urma Ordonanţei Militare nr. 8/09.04.2020. În cauză s-a dispus efectuarea urmăririi penale in rem, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prev. de art. 352 alin. 2 din Codul penal”, se mai precizează în comunicat.

Foto: Arhiva (rol ilustrativ)

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.