DOSAR PENAL în cazul VACCINURILOR PERICULOASE de la Cantacuzino

DOSAR PENAL în cazul VACCINURILOR PERICULOASE de la Cantacuzino

Parchetul General a început, luni, urmărirea penală în dosarul privind vaccinurile antigripale de la Institutul Cantacuzino, care ar fi putut pune în pericol sănătatea populaţiei. În paralel, procurorii fac acum mai multe cercetări la Institut, transmite Digi24.

Dosarul pentru neglijenţă în serviciu vizează conducerea Institutului Cantacuzino, iar în acest caz urmează să fie audiat şi fostul şef al Agenţiei Naţionale a Medicamentului (ANM), Marius Savu.

Dosarul penal a fost deschis de Parchet în urma sesizării Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) cu privire la faptul că 400.000 de doze de vaccin antigripal au fost retrase de pe piaţă, după ce rezultatele testelor efectuate au indicat o concentraţie foarte mare de endotoxine, care ar fi putut să producă la administrare reacţii adverse, precum febră sau şoc anafilactic.
Preşedintele ANM Marius Savu a fost demis, în luna februarie, de Eugen Nicolăescu, ministru al Sănătăţii la acea vreme, pentru nereguli privind testarea unui vaccin antigripal la Institutul Cantacuzino.

Anul trecut, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 600.000 de doze de vaccin antigripal din import, pentru campania de vaccinare 2013-2014, iar Institutul Cantacuzino urma să pună la dispoziţie alte 400.000 de doze.

 

Sursa: ziare.com/Foto: antena3.ro

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.